Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Maria Pla en una compareixença al Consell General.
Josep Maria Pla en una compareixença al Consell General.

La manca de director a l’INH, “en cap cas serà un entrebanc” per a les polítiques d'habitatge


Escrit per: 
E. O. G. / Foto: Facundo Santana

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha assegurat que la renúncia del director de l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH), Josep Maria Pla, “en cap cas serà un entrebanc per a la política engegada pel Govern en matèria d’habitatge”. I després encara afegia que, malgrat l’organisme tingui atribuïda la potestat de gestionar el parc d’habitatge públic, del registre de sol·licitants i de l’adjudicació dels pisos, “la situació està garantida” per poder atribuir també els primers pisos, els 27 de l’antic hotel Àrtic, que han d’estar en condicions de rebre els primers inquilins aquest estiu. 

El Govern ha tingut coneixement de manera “informal” de la decisió de Pla, i, segons ha explicat el ministre portaveu, l’executiu està en espera de rebre la renúncia formal per analitzar la qüestió i engegar els processos pertinents perquè les polítiques d’habitatge prosperin “més enllà de les persones”. En aquest sentit, però, el reglament d’accés, adjudicació  i gestó del parc públic d’habitatges a preu assequible ja contempla que el responsable d’engegar i executar el procés de convocatòria i d’adjudicació dels pisos sigui “el ministeri responsable de l’habitatge, o per delegació, l’INH”.

Segons ha explicat Casal, la renúncia de Pla es justificaria per tenir una “visió divergent” de la del ministeri en relació a les potestats i comepetències atribuïdes a l’organisme. En aquest sentit, Casal ha recordat que el nomenament de Pla es va produir la legislatura passada, quan el titular de la cartera d’Habitatge era el ministre Víctor Filloy, que va posar “la primera pedra de tot el que estem fent avui”.

habittge
pla
INH

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte