Músic, enginyer, productor i compositor, també home-orquestra, Mau Boada (Sant Celoni, 1981) ha volat de concert en concert amb projectes com Les aus abans de capbussar-se en el seu projecte més personal, Esperit! El polifacètic artista, que ha col·laborat amb noms com Pau Riba, El Petit de Cal Eril o Christina Rosenvinge, recala demà a la Seu per protagonitzar el tret de sortida de la segona edició de El Refugi Sonor, una oportunitat per escapolir-se de tanta nadala i que arrenca amb una eclèctica programació on es percep clarament la mà d’Arnau Obiols i que s’allargarà fins a l’abril, a raó d’una proposta cada segon dimecres de mes. 

“El Refugi Sonor neix precisament d’una col·laboració entre el Refugi i el músic Arnau Obiols”, explica des de la llibreria de Canonges Miquel Albero, que recorda que des dels inicis la llibreria ha anat programant de manera constant concerts en petit format. “És en aquest sentit que es va idear el projecte de poder engegar un cartell amb diversos estils i gèneres musicals durant els mesos d’hivern, que és quan més decau la programació cultural a la Seu”. 

És així com, fixant-se en altres models estesos a Catalunya com la Jazz Cava de Vic, van pensar en la possibilitat de crear un petit club, apunta Albero. 

Resultats? Expectatives? “Enguany hem introduït diversos canvis per mirar d’arribar a més públic i a preus econòmics: cinc euros el concert”. És, apunta el llibreter i programador, “un projecte a mitjà termini, i esperem per veure’n els resultats”. De moment, han aconseguit que l’Ajuntament vulgui col·laborar-hi, “i això ens ajuda a oferir millors condicions als músics quant a caixets i altres coses”. En general, pel que fa a la primera edició, “n’estem satisfets, però amb la idea que és un projecte a mitjà termini”, insisteix.
A Esperit! de Mau Boada –presenta el quart disc de llarga durada, Cançons, que culmina el camí iniciat amb Endavant continu (2011), La lluminosa (2014) i Ilíada (2019)– li seguirà el 8 de gener Terrae, un duet gallec  que acaba de treure al mercat el primer àlbum de llarga durada, Medra. Els gallecs, que es parapeten darrere de les tradicionals màscares dels carnavals del  poble de Maceda, proposen un viatge intercultural, molt personal, a ritme endimoniat i amb l’electrònica com a base: “world music però amb txunda-txunda” els presentava un rotatiu a casa seva. 

Al febrer (dia 12) serà David Mengual Maitia Trio qui n’agafi el relleu. Amb Joan Masal  al saxo, Marc Cuevas al contrabaix, Oriol Roca a la bateria i  David Mengual com a pianista i compositor de la formació, serà la pinzellada més jazzística al cartell,  juntament amb el grup al qual deixarà pas, ja el mes de març, també dia 12, Piscine Olympique, integrat per Xavier Camarasa i Laurent Paris. 

El punt (i seguit, confiem) a l’edició d’aquest club d’hivern  el posaran Barbara Togander i Leonor Falcon. La vocalista sueca recalarà al Refugi Sonor acompanyada per la violinista i violista que, a banda de la trajectòria com a intèrpret, és professora al Taller de Músics barceloní. Plegades tornaran a oferir una molt personal interpretació del jazz més eclèctic. Com aquest cicle.