Chanson française, bossa nova, jazz i blues. Aquests són alguns dels gèneres que es podran escoltar demà al vespre a les 21 hores de la mà del grup Monnie & the Awesome Boys, el primer grup que actuarà aquest estiu a la plaça Major d’Ordino en el marc del cicle musical Nits Obertes. Un concert que els seus integrants descriuen com a agradable i que han plantejat amb l’objectiu de fer passar una bona estona al públic que s’hi apropi. “Volem que la gent s’ho passi bé, que s’oblidi dels seus problemes i, fins i tot, qui vulgui, que s’animi a cantar!” comenta la cantant del grup, Monica Sans, que defineix les seves actuacions de participatives i “easy listening”.
Monnie & the Awesome Boys va néixer ara fa deu anys i està format per Sans (veu), Llorenç Roca (bateria) i Marcel Janer (piano). Tres músics amb formació a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu que no van tardar a posar-se d'acord per explorar sonoritats mínimes i oferir un repertori basat en la fusió de "temes coneguts pel públic de sempre" en diferents estils i idiomes com 'Sympathique' de Pink Martini, 'Pata Pata' de Miriam Makeba o 'I Feel the Earth Move' de Carole King. Una petita mostra del seu treball que es pot escoltar a través de Soundcloud al seu web. "Cantem temes en anglès, francès i també alguns en alemany i italià" apuntava, Sans, mentre afegia que, des del 2015, han fet actuacions a diversos festivals, a la Sala Apolo i, fins i tot, a El Maratón des Sables (MDS), al desert del Marroc.
Sans comentava que l'any passat van publicar el seu primer single propi a Spotify, 'The Cathar Man'; una cançó que parla sobre el campanar de Creixell, obra de Josep Maria Jujol, i que sorgeix d'una investigació històrica feta per la mateixa Sans, arquitecta de professió. "M'he adonat que m'interessa fusionar la música amb l'arquitectura. Penso que Jujol és interessant com a personatge" destacava, la cantant, tot explicant que properament el single es complementarà amb altres temes sobre la figura de l'arquitecte modernista. "És un personatge que s'està recuperant. Volem inspirar-nos en la seva vida i transmetre la seva figura més enllà de Catalunya" avançava, Sans, mentre comentava que molt probablement el treball, en format de disc, es publicarà a mitjan any que ve.
Sans explicava que aquest interès per fusionar música i arquitectura neix dels seus viatges al Nepal, on fa molts anys que hi col·labora amb projectes de cooperació. "Allà vam treballar l'arquitectura antisísmica i vam veure que la música funcionava molt bé per comunicar coneixements sobre les necessitats bàsiques" assegurava, la cantant, qui espera convertir, per un moment, la plaça Major ordinenca en un espai de trobada per tots els assistents.