Aquest dilluns s’inicia una campanya de difusió de la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco “Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra”, tutelada per Andorra, França i Espanya. Coincidint amb l’inici de la temporada d’hivern i a poc més d’un any de dipositar la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, la Seu d’Urgell, Foix i Andorra presenten el primer dels materials destinats a promocionar els dotze elements que conformen la sèrie patrimonial.

La publicació d'un fulletó en format paper i en codi QR és el primer pas de l'estratègia conjunta de promoció de la candidatura. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Grup de Treball de Turisme i Cultura (GTCT) de la candidatura que agrupa els departaments de cultura i turisme i les institucions gestores dels monuments dels tres estats.

La promoció s’engega just abans d'un dels caps de setmana amb més afluència del calendari turístic, el pont de la Puríssima. A més de la distribució física en diferents punts d'informació turística, el contingut del fulletó es difondrà a través de les webs corporatives de les institucions i serà accessible digitalment per als visitants que s'apropin als dotze monuments inclosos en la candidatura.

Aquesta campanya coincideix amb el segon aniversari de la inclusió de la sèrie a la llista indicativa de la Unesco dels tres estats participants, i un any abans de presentar la candidatura a Patrimoni de la Humanitat. Amb aquesta campanya s’inicia una fase decisiva del seu procés d’elaboració i és l’inici del desenvolupament de la futura plataforma de gestió del bé.

La candidatura sobre la creació del Coprincipat

El Castell de Foix, el conjunt catedralici de la Seu d'Urgell, la Casa de la Vall, les set esglésies i els dos jaciments arqueològics d'Andorra il·lustren una trajectòria històrica única al món. Expliquen la preservació d’un petit territori dels Pirineus al llarg d’una història pacífica escrita a tres mans, per dos coprínceps i les comunitats andorranes, que ha culminat, l’any 1993, amb l’adopció de la Constitució andorrana. Al llarg de mil anys, la permanència de les institucions i l'adaptació progressiva de les relacions polítiques materialitzades per aquests testimonis són la pedra angular sobre la qual se sustenta el valor universal excepcional del bé en sèrie transnacional.