“Està molt difícil l’objectiu, però sí ha de passar algun dia ha de ser aquest aquí a casa. Jo m’he despertat aquests dies pensant que em classificaré i pels meus nassos que ho faré. Vull estar entre els 80 millors del món”. Aquestes paraules pertanyen a Arnau Graslaub, biker de descens de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), i les va fer prèviament a disputar les qualificacions en categoria elit. Dit i fet. Per primera vegada, Arnau Graslaub es classifica per disputar unes finals d’un Campionat del Món en finalitzar entre els 80 primers, és a dir, va ser 78è i  es va quedar a 19”201 del primer classificat, el francès Loïc Bruni. Va ser dels primers a baixar per rànquing i va patir de valent per saber si aconseguia el seu proper objectiu, i això que va competir amb una lesió al braç. “Ha estat molt dur. Ja tenia la confiança que era capaç d’entrar, però arrossego una lesió al braç que és una merda. Pensava que ho tenia solucionat i no ha estat així. El circuit m’ha fet patir fins a baix i he estat al límit d’entrar entre els 80 primers, ja que he fet el 78”, va assegurar Arnau Graslaub una vegada va saber en quina posició havia acabat.

El circuit de descens comptava amb un recorregut d’1,9 quilòmetres amb un desnivell de 458 metres i la sortida es des del Pic del Cubil fins a l’arribada, a la zona dels Fontanals. “Quan m’he classificat m’he posat a plorar. Ha estat espectacular. Dimarts el braç no em va fer mal i estava content, però als entrenaments del matí ja m’ha costat i he pensat... això no pinta bé. M’he medicat, però la màgia no existeix i m’ha fet mal igual. Pels meus nassos que ho he aguantat. Les sensacions eren molt bones fins que m’ha petat el braç, però he aguantat com he pogut i m’he classificat”. Dissabte, a les 14 hores, la final. “Veurem si podem descansar, tot i que porto ja dos mesos arrossegant aquesta lesió al braç. Les ganes faré que aguanti fins al final. L’important, de moment, és que he entrat. No ho entenc...”. I a l’hora de parlar d’objectius, Arnau Graslaub va explicar-los: ras i curt, “fer una baixada, el dolor ja l’he assumit, que jo sàpiga és el meu millor ritme. Apropar-me al 60è lloc”.

Loïc Bruni, biker de Cagnes-sur-Mer, es va imposar a la qualificació i va mostrar el perquè és un dels màxims favorits a l’or. Ryan Pinkerton, biker nord-americà, va ser segon i el tercer va ser el britànic, Danny Hart.

Per la seva banda, el resident Ángel Suárez. El biker gallec va ser 16è i Pau Menayo va acabar 26è.
En categoria femenina, la francesa Myriam Nicole va assolir la primera posició de la qualificació seguida de Tahnee Seagrave i de la màxima favorita, Vali Höll. L’espanyola Mireia Pi va finalitzar 35a i va accedir a les finals, ja que es classificaven les 40 primeres de 42 participants.

Ahir es van disputar també les finals del descens júnior masculí i femení. En nois, el triomf va ser per a Asa Vermette. El nord-americà va anar de menys a més fins a convertir-se en campió del món júnior per davant del francès Max Alran i del seu compatriota, Bode Burke.

En noies, la biker de Nova Zelanda Erice Van Leuven va ser or per davant de la sueca Ella Svegby i la seva compatriota Sacha Earnest.

Avui es disputen les finals de cross-country en categoria júnior, però el plat fort serà a la tarda amb la final del cross-country short track amb la participació de l’andorrà Oriol Pi. També hi haurà els campions olímpics Pauline Ferrand-Prévot i el resident Tom Pidcock. No hi haurà Nino Schurter.