Derrota cruel. Tot i que la continuïtat del somni europeu es decidirà la setmana vinent a Suva Reka (Kosovo), la UE Santa Coloma es va complicar l’eliminatòria en caure ahir per 1-2 davant l’FC Ballkani a l’Estadi Nacional en l’anada de la primera ronda prèvia de la UEFA Champions League, en un matx on els de Boris Antón es van avançar en el marcador al minut 22 però que se’ls va escapar al 90 amb un gol de Karrica en l’única ocasió clara dels kosovars al segon temps.

Els primers minuts, però, van ser de tempteig, si bé al minut 7 Karrica va donar un primer avís tot i que no va saber aprofitar una passada en profunditat que el va deixar sol davant Ruiz Campagne. Halili rematava forçat a fora un córner tres minuts després, una ocasió que replicava Cifuentes al 13 però rematava massa creuat després d’una jugada personal.

Quatre córners consecutius dels colomencs, que pressionaven molt amunt, van ser el preludi del primer gol. Al 22, El Ghzaoui roba la pilota a la defensa kosovar, avança uns metres i xuta ras des de fora l’àrea aconseguint que la pilota superi un Koliçi que hauria pogut fer alguna cosa més.

Arran del gol, els de Illir Daja van avançar línies a la recerca de l’empat, fet que va generar més espais a darrere que els d’Antón, però no van poder aprofitar. Al 28, Ruiz Campagne salvava un gol cantat de Karrica, que va rematar contra el cos del porter des de l’àrea petita i al 36, en una nova recuperació en la sortida de pilota dels kosovars, El Bakkali no va saber resoldre un tres per dos avantatjós i va rematar massa creuat.

Quatre minuts després, un penal força clar de Chete va permetre Emërllahu posar l’empat en el marcador, 1-1, resultat amb què es va arribar al descans.

A la represa, els colomencs van sortir a buscar el segon. El Bakkali als dos minuts el va tenir a prop, però la pilota va sortir fregant el pal. Antón va situar la línia defensiva gairebé al mig del camp i els kosovars, amb dificultats per sortir, ho provaven sense èxits amb pilotes llargues. Tot i dominar, però, els jugadors de la UE Santa Coloma, no acabaven de trobar ocasions clares.

Ruiz Campagne desviava un bon xut de Queven al 70 i malgrat els canvis introduïts pels dos tècnics per donar aire i, sobretot, cames fresques als equips, la tònica del matx no va canviar. Tímides aproximacions d’uns  i altres i el joc cada vegada més dur. Quan tothom signava l’empat, la gerra d’aigua freda: Karrinca des de la dreta superava al pal curt un Ruiz Campagne que hauria pogut fer més.