Doble compromís per al Rugbi de 7 del país aquest cap de setmana. I és que mentre que l’equip sènior femení buscarà mantenir la categoria en el segon campionat Trophy que es disputarà a Budapest, la renovada selecció sub-18 masculina intentarà assolir l’ascens de categoria al torneig Trophy 2 que es jugarà a Zabki (Polònia). 

El tècnic del sub-18, Cristian Cerqueda, destacava ahir la qualitat d’un grup “equilibrat en totes les línies” i “més complet” que no el conjunt de l’any anterior. Respecte als rivals, Cerqueda va remarcar el potencial físic de Bòsnia, Sèrbia i Hongria contraposant-lo al caràcter més tècnic de Mònaco i Àustria, més similar al joc dels andorrans.

En aquest sentit, el capità de l’equip, Guillem Badia, que ja va ser present al campionat anterior, es va mostrar convençut que el joc “més tècnic i ràpid” pot anar bé per contrarestar el físic dels equips de l’est, i que “si juguem bé podem lluitar per l’ascens”.

El sub-18 s’enfrontarà demà a Sèrbia, Hongria i Mònaco, i dissabte ho farà contra Àustria i Bòsnia.

Per la seva part, l’equip femení, dirigit per Thibault Renart, ha quedat enquadrat en el grup C i s’estrenarà demà contra Letònia, Dinamarca i Àustria buscant els millors resultats possibles per poder encarar amb més garanties la segona fase.