I fins aquí arriba el somni europeu d’enguany de l’Inter Club Escaldes. Els de Felip Ortiz, amb un 4 a 3 a l’anada, van començar el partit creient en el miracle de la classificació contra un rival creat per reptes d’alta volada a la UEFA Conference League i dirigit per l’exmigcampista del Sevilla, Matias Almeyda. Això sí, sense alguns dels fitxatges estrella com el davanter Lamela.  Un hat-trick de Levi García i un de Nordin Amrabat –ex-Màlaga– van deixar vist per a sentència l’aventura europea dels escaldencs.
Els de Felip Ortiz van gaudir de la primera oportunitat del partit. Al minut 17, Domi Berlanga per la banda dreta va intentar driblar Hajsafi i el lateral d’Irán va tocar la pilota que va rebotar en el peu de Domi i la pilota va picar al travesser. El refús el va recollir Ángel de la Torre, però Strakosha va enviar el seu remat a córner.
Dos minuts després, Camilo Puentes va rematar de cap enrere en un servei de banda i la pilota va fregar el pal de la porteria defensada per Strakosha. I de perdonar dues ocasions clares va arribar el 0 a 1 de l’AEK Atenes. Levi García, el davanter de Trinitat i Tobago, va començar el seu festival particular i amb una jugada individual va batre Adrià Muñoz amb un xut ras i creuat des de la frontal de l’àrea. Primera arribada i primer gol per l’equip grec.
Abans d’arribar al descans, els de Felip Ortiz van tenir opcions d’empat. Primer amb un xut d’Ángel de la Torre a deixada de Domi Berlanga i espectacular aturada de Strakosha. Un minut després, Strakosha, porter internacional per Albània i ex-Lazio, va refusar un xut sec de Domi Berlanga. I als minuts d’afegitó, Jens Jonsson, exmigcampista del Cadis, va enviar un xut ras a fora després d’una deixada de Robert Ljubicic.
A la represa, els de Matías Almeyda van decidir adormir el partit amb el 0 a 1. Al minut 52, Guillaume López de cap a l’àrea petita va rematar a fora després d’una bonica centrada de Domi Berlanga per l’esquerra. Aquesta jugada va despertar l’AEK Atenes i Mantalos, que acabava d’entrar, va fallar una ocasió clara a passada de Paolo Fernandes.
Al minut 73, Levi García va sentenciar l’eliminatòria. El de Trinitat i Tobago va fer un gran control després d’una passada llarga de Hajsafi i va superar el porter Adrià Muñoz. L’Inter Escaldes no va mostrar la bandera blanca de rendició i Sascha, de cap, va rematar a fora. Tot seguit, Strakosha va salvar un remat en pròpia meta de Hajsafi. I després d’aquestes dues ocasions, els de Matías Almeyda van incrementar el seu avantatge. Al minut 82, Nordin Amrabat, ex-Màlaga, va anotar el 0 a 3 amb un xut creuat i va tancar la golejada Levi García després d’una jugada individual on va sortejar fins a tres rivals. En resum, l’AEK Atenes, a banda de més diners té Levi García i l’Inter, a banda de més diners li falta Levi García.
Felip Ortiz, entrenador de l’Inter Club Escaldes, va fer aquest balanç. “Sembla excusa dir que mereixíem molt més, però aquest ha estat el resultat i felicito l’AEK Atenes. Tothom ha vist el mateix i a la primera part hem tingut ocasions claríssimes i a la segona, igual. Hem plantat cara a tot un equip com l’AEK Atenes. Els meus jugadors han fet un esforç meravellós”.

bengales a l’Estadi
Un total de 250 aficionats de l’AEK van entrar bengales després de fer una entrada massiva a la instal·lació. Durant el partit, les bengales i el fum van fer acte de presència en una afició entregada al seu equip.

FITXA TÈCNICA:

0- Inter Club Escaldes: Adrià Muñoz, Adrián Gallego (Álex Sánchez, 74'), Raúl Feher, Camilo Puentes, Jilmar Torres ('Rafinha', 81'), 'Viti' (Sascha, 58'), Víctor Alonso, Hamza ('Joanet', 58'), Ángel de la Torre, 'Domi' Berlanga i Guillaume López.

4- AEK Atenes: Strakosha, Hajsafi (Rota, 80'), Moukoudi, Callens, Vida, Jonsson (Mantalos, 56'), Szymanski, Robert Ljubicic, Gacinovic (Koita, 71'), Paolo Fernandes (Nordin Amrabat, 79') i Levi García.

Gols: 0-1 Levi García (28') –descans–; 0-2 Levi García (73'), 0-3 Nordin Amrabat (82') i 0-4 Levi García (85').

Àrbitre: Ondrej Berka (República Txeca). Grogues a Guillaume López –Inter Club Escaldes– i Hajsafi, Jonsson i Paolo Fernandes –AEK Atenes–.

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 870 espectadors –segons el club–.