La selecció va sumar ahir la seva primera victòria a l’Europeu dels Petits Estats en vèncer Gibraltar per 80-62, en un matx on els tricolors van anar de menys a més. I és que després d’un primer quart igualat, i on cap dels dos equips acaba d’imposar el seu joc, al segon període els jugadors de Cristian Vegas, liderats per Cinto Gabriel, cent per cent d’efectivitat tant en el tir de dos com en els tirs lliures, van posar una marxa més i van apretar en defensa, dificultant al combinat d’Adam Cassaglia trobar posicions clares de tir. De mica en mica van anar obrint forat al marcador fins a arribar al descans amb dotze punts d’avantatge (43-31), la diferència més gran fins aquell moment.

L’aturada no va trencar el ritme dels de Vegas, que van arrencar el tercer període de la mateixa manera com havien acabat el segon: apretant en defensa i circulant bé i trobant posicions còmodes de llançament en atac. Així, l’avantatge es va anar mantenint sempre per sobre de la barrera psicològica dels deu punts i va arribar als 21 (63-42) a 1.08 per la fi del tercer quart, gràcies a l’encert de Sergi Serrato, que va prendre el relleu anotador de Gabriel. Els darrers deu minuts van ser de tràmit.

En l’altre partit de la jornada, Malta, que al descans ja guanyava per 46-17, va passar per damunt de San Marino, 92-52x. Avui, Gibraltar-San Marino i Andorra-Malta per acabar de definir el quadre de les semifinals.

La femenina cau davant Noruega

La selecció absoluta femenina va caure ahir davant Noruega per un clar 39-72 en el segon partit de l’Europeu dels Petits Estats que s’està disputant Prishtina (Kosovo), un matx on les jugadores de José Rodríguez es van veure superades en tot moment per la superioritat física de l’equip rival. De fet, en els tres primers quarts les andorranes només van poder anotar 26 punts, menys de deu a cada període. Clàudia Guri, amb 18 punts, va ser la millor de les tricolors, que tancaran avui la fase de grups contra la selecció d’Armènia.

Malgrat la contundent derrota, Rodríguez es va mostrar satisfet al final del matx, ja que encara que “mirant el resultat no ho sembla, hem pogut competir bé contra Noruega, que per a mi és una potència mundial”.

En l’altre partit del grup B, Albània va derrotar Armènia per 64-70 i avui es jugarà la primera posició del grup en el duel contra Noruega.