La selecció va arrencar ahir amb derrota l’Europeu de Petits Estats en perdre amb San Marino per 68-63 després de deixar-se remuntar un matx on va anar al davant en el marcador fins als darrers sis minuts.

I és que el conjunt de Daniele Valentini va fiar el partit a l’encert exterior de Macina i Moretti, que amb 11 i 8 punts respectivament, havien anotat gairebé el 70% dels punts dels sanmarinesos al descans.

Tot i aixo, el joc coral dels de Cristian Vegas va permetre a la selecció anar sempre per davant en el marcador amb avantatges d’entre tres i set punts i sense arribar, però, a trencar el partit.

Aquesta tònica es va mantenir fins a mitjans del tercer quart, període guanyat per San Marino, que va veure com cadiman agafa el relleu d’un Macina carregat de faltes. El director de joc sanmarinès, però, va reaparèixer als moments clau del darrer període, i amb un tir lliure igualava el matx a 53 a sis minuts del final i avançava el seu equip gairebebé dos minuts després, per acabar anotant un triple des de vuit metres que situava el 64-60 a poc més d’un minut pel final. Ho van intentar els de Vegas, però a Serrato se li va encongir el braç  i a la jugada següent Moretti anotava dos tirs lliures per gairebé sentenciar el matx (66-60) a 21 segons del final. Un triple, ara sí, de Serrato posava emoció però Macina no va fallar des de la línia de tirs lliures.

En l’altre enfrontament, Gibraltar va superar Malta  per 89-81. Avui, a les cinc de la tarda Malta-San Marino i a dos quarts de vuit els de Vegas s’enfrontaran a Gibraltar.

La femenina cau davant el joc coral d’Albània

La selecció dirigida per José Rodríguez es va estrenar amb derrota a l’Europeu de Petits Països de Pristina (Kosovo) en caure davant Albània per 74-58 en el primer partit del grup B. Les tricolors, que van arrencar el matx amb moltes imprecisions van aguantar bé fins al descans (35-29) però van regalar el partit en un horrorós tercer quart en què van encaixar un parcial de 22-9 i no van poder frenar el joc coral de les albaneses. En l’altre partit del grup, Noruega va derrotar Armènia per un ajustat 73-70. Al grup A, Xipre es va desfer de Geòrigia (89-57) i al tancament de l’edició es jugava el Malta-Kosovo.