És pretemporada, però també hi pot haver un petit espai per a la il·lusió. El nou projecte del BC MoraBanc, a priori, pinta bé. Els de Natxo Lezkano ja sumen tres victòries en tres partits amistosos. Primer van superar l’Hiopos Lleida –acabat d’ascendir–, després el Joventut Badalona i ahir el Casademont Saragossa. Jerrick Harding va jugar el seu primer partit després de superar una lesió muscular. No van jugar a Montsó Rafa Luz i Nikos Chougkaz. Un parcial de 0 a 10 a falta de 4’30” del final del partit va ser clau per superar els de Porfi Fisac, que no van poder comptar a partir de la represa amb Trae Bell-Haynes, que va patir un esquinç de turmell. Tampoc van jugar Bojan Dubljevic ni AJ Slaughter. Els de Lezkano van vèncer per un contundent 72 a 87 amb un altre bon partit de la sensació d’aquesta pretemporada: Sekou Doumbouya (16 punts).
Aquest era el segon partit de preparació del Casademont Saragossa, que va acabar el curs passat amb el mateix balanç de victòries i derrotes que el BC MoraBanc. El partit va començar amb dos triples seguits de Kyle Kuric, però amb una igualtat total entre dos equips que volien córrer com a característica principal del seu joc. A partir del 13 a 11, els de Natxo Lezkano van clavar un parcial de 2 a 10 amb cinc punts seguits de Doumbouya, un triple de Chumi Ortega i dos punts de Harding per situar el 15 a 21. El primer quart el va tancar el Casademont Saragossa amb un triple de Miguel González per deixar el 18 a 21.
El segon acte va començar amb un parcial de 6 a 2 per al Casademont Saragossa, que va capgirar l’electrònic amb un 24 a 23. Els de Lezkano van sortir a pista adormits, però van despertar ben ràpid amb Doumbouya i Harding liderant un parcial de 0 a 7 pel 29 a 34. Després del retorn d’un temps mort de Porfi Fisac, l’angolès Bango va completar un espectacular alley-hoop amb una assistència de Santi Yusta. La pitjor notícia per als aragonesos va arribar a 1’27” del descans amb la lesió d’un dels seus millors jugadors: Bell-Haynes. Va caure malament i va patir un esquinç de turmell. Al descans, 39 a 40 amb els 12 punts de Doumbouya.
A la represa, Jilson Bango va dominar la pintura i va anotar quatre punts seguits. Els aragonesos van agafar una distància de tres punts amb el 51 a 48. Les defenses es van imposar als atacs o, més ben dit, els típics errors de pretemporada van començar a sorgir. De fet, el tercer quart va acabar amb un pírric 53 a 55 i sort dels cinc punts seguits de Harding cap al final del quart.
En l’últim quart, el Casademont Saragossa es va descosir. Es va passar d’un 62 a 64 a un 65 a 77. El parcial va ser de 0 a 10 amb cinc punts seguits de Felipe Dos Anjos –podien haver estat més si no arriba a ser pels errors del pivot brasiler–, un triple de Ferran Bassas i dos punts de Chumi Ortega. A partir de llavors el partit va ser bufar i fer ampolles amb un Doumbouya exuberant i un Harding i un Evans com a pistolers (15 punts cadascú). Al final, 72 a 87 i divendres toca La Laguna Tenerife en el Trofeu Escaldes-Engordany.
Lezkano, tècnic del MoraBanc, va fer aquesta anàlisi del partit. “Content per moltes coses; entre elles, el resultat. Hi ha hagut un moment que hem trencat el partit, tot i que ha sigut en la fase final on hem estat una mica millor”.

FITXA TÈCNICA:

72- Casademont Saragossa: Bell-Haynes (2), Joaquín Rodríguez (4), Santi Yusta (5), Mencía (10) i Bango (20) –cinc inicial–; Sulejmanovic (12), Spissu (2), Miguel González (9), Langarita (4), Jaime Fernández (4) i Álex Moreno (0).

87- BC MoraBanc Andorra: Shannon Evans II (15), Kuric (7), Okoye (8), Nacho Llovet (2) i Dos Anjos (9) –cinc inicial–; Ferran Bassas (3), 'Chumi' Ortega (8), Doumbouya (16), Harding (15), Lammers (4) i Aaron Ganal (0).

Parcials: 18-21, 39-40 –descans–; 53-55 i 72-87.

Àrbitres: Arnau Padrós, Javier Torres i Roberto Lucas. Sense eliminats.

Lloc: Pavelló Los Olímpicos de Montsó. 400 espectadors, aproximadament.