Tot i les lògiques derrotes, l’aventura de la UE Santa Coloma per les competicions europees continua, i ahir va viure un nou capítol. Aquesta vegada a la UEFA Europa League, i si la lògica s’imposa, la següent serà a la UEFA Conference League. Els de Boris Antón, després de fulminar a la tanda de penals un Ballkani amb 10 jugadors i de quedar eliminats de la Champions League contra el Midtjylland, el campió danès. Contra l’FK RFS, campió de Letònia i actual líder de la Virslīga, els colomencs van afrontar el partit amb moltes baixes sensibles i amb Christian García al terreny de joc amb molèsties. L’FK RFS no va perdonar i en el màxim nivell es nota, i molt, i es va imposar per 0 a 2, tot i que va fallar un penal al segon temps. La tornada serà dimecres a les 18 hores.
Els de Viktors Morozs, exjugador de l’Skonto Riga, van dominar a plaer i al minut 12 ja es van avançar en l’electrònic amb un gol de Janis Ikaunieks. El mitja punta de Kuldiga, de 29 anys, coneix l’Estadi Nacional força bé, ja que ha vingut aquí diverses vegades amb la selecció letona. El jugador, que havia militat al Metz, va marcar amb el genoll una centrada per la dreta del davanter de Costa d’Ivori, Ismael Diomande.
Els de Boris Antón van gaudir d’algunes espurnes individuals dels seus jugadors. Al minut 16 va arribar el primer xut a porta amb un remat des de la frontal de l’àrea, fluix i molt centrat, de Miguel López. Al minut 26, un contracop que va començar amb una recuperació de Joaquinete el va acabar David Virgili amb un xut creuat força defectuós.
Els letons no van deixar espai per rebre cap sorpresa negativa i al minut 36, el jove davanter nigerià Victor Osuagwu va batre Álex Ruiz amb una bonica paràbola que va entrar per tot l’escaire.
Abans d’arribar al descans, Álex Ruiz va evitar el 0 a 3 amb un xut llunyà de Janis Ikaunieks ben refusat pel porter de Pau.
A la represa, Boris Antón va  apostar per un doble canvi donant entrada a Víctor Tellado per Franco i El Bakkali per Álex Martínez. Només començar, Diomande va desaprofitar la primera oportunitat amb cara i ulls després d’una jugada de Kouadio. Al minut 50, el VAR va decretar penal a favor de l’FK RFS després d’unes mans de Chete. El penal el va llançar a fora Janis Ikaunieks.  Els de Viktors Morozs van tornar a perdonar amb un xut sec però sense cap tipus de col·locació de Victor Osuagwu després d’una jugada individual de Diomande i en un contracop dirigit per Osuagwu no va acabar com els letons volien, amb un xut creuat i molt desviat de Diomande.
La UE Santa Coloma es va despertar i amb un rampell individual de Joaquinete va acabar amb un xut ras d’Andrés Mohedano que va aturar  Fabrice Ondoa. Tot seguit, el migcampista madrileny va realitzar una jugada individual que Markhiyev va aturar amb una falta al límit de l’àrea. L’àrbitre va xiular penal, però el VAR li va fer canviar d’opinió. La falta directa la va llançar Andrés Mohedano a fora fregant el pal.
Al minut 80, l’FK RFS va poder sentenciar amb un remat a l’àrea petita de Panic que va refusar de manera espectacular Álex Ruiz. La UE Santa Coloma va acabar el partit dominant els letons, però sense gaudir de cap oportunitat clara de gol. En aquest nivell, els rivals no perdonen i també saben castigar.

Boris Antón lloa l’equip
Boris Antón, tècnic de la UE Santa Coloma, va lloar el seu equip després de caure derrotats per 0 a 2 contra l’RFS. “Això és l’Europa League encara que siguin les rondes prèvies, el nivell és alt i són equips que et colpegen molt fort si tu perdones o dones facilitats en defensa. No hem sortit amb l’agressivitat que demanen aquests partits i ho hem pagat. Després, el penal fallat ens ha donat una mica d’empenta i ho hem intentat fins al final. No queda una altra sortida que no sigui seguir treballant i anar a Letònia a donar-li la volta”.

El Víkingur Reykjavik i el Flora empaten en l’anada

El rival de la UE Santa Coloma, en cas de derrota contra l’RFS, sortirà del guanyador de la tercera fase de classificació de la UEFA Conference League entre el Víkingur Reykjavik i el Flora Tallinn. En l’anada, els islandesos van empatar a 1 contra els estonians. Els d’Arnar Gunnlaugsson van neutralitzar el gol inicial de penal de Lepik amb un gol d’Ingimundarson. En cas de passar ronda a l’Europa League s’enfrontaran al perdedor de l’Slovan Bratislava contra l’APOEL. En l’anada, 2 a 0 a favor dels eslovacs.

FITXA TÈCNICA:

0- UE Santa Coloma: Álex Ruiz, 'Dacu' (Marcos Blasco, 79'), 'Chete', Christian García, Manu Ribeiro (Jorge Bolívar, 78'), Miguel López, Andrés Mohedano, 'Joaquinete', Álex Martínez (El Bakkali, 46'), David Virgili (Álex Gómez, 78') i Franco (Víctor Tellado, 46').

2- FK RFS: Fabrice Ondoa, Savalnieks, Prenga, Lipuscek, Mares, Panic, Markhiyev, Janis Ikaunieks (Zelenkovs, 91'), Diomande (Kigurs, 59'), Kouadio i Osuagwu (Lemajic, 70').

Gols: 0-1 Janis Ikaunieks (12') i 0-2 Osuagwu (36').

Àrbitre: Yigal Frid i al VAR Daniel Bar Natan (Israel). Grogues a ‘Dacu’, El Bakkali i ‘Joaquinete’ –UE Santa Coloma– i a Savalnieks, Osuagwu i Panic –FK RFS–.

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 369 espectadors –segons el club–.