Carolina Poussier i la seva nova junta van ser elegits el 21 de novembre per substituir Gerard Riart com a màxim mandatari. Per tant, acaben d’arribar, però ahir ja van presentar de manera pública el seu projecte a la seu de Bici Lab. “Hem anat a picar a cada porta per explicar el nostre projecte des de l’inici. Per a nosaltres era impensable no anar de la mà del COA, el Comú d’Andorra la Vella i el Govern. Hi ha dos objectius, el desenvolupament del ciclisme i també dels ciclistes”, va assegurar Carolina Poussier, la nova presidenta de l’ens, que va estar acompanyada en aquesta presentació oficial per Alain Cabanes (secretari d’estat d’Esports), Sergi González (cònsol major del Comú d’Andorra la Vella) i Xavier Espot Miró (nou president del Comitè Olímpic Andorrà).
La nova estructura de l’ens incorpora Eduard Barceló com a nou director general i Martí Cerdà com a responsable del femení i de la base. “El nostre principal objectiu és reactivar la base, ja que si no tenim corredors no existirà la Federació Andorrana de Ciclisme. Aquest serà l’eix principal i el nostre objectiu a complir a llarg termini. Començarem un treball de comunicació amb els clubs per veure com ho acabem fent i quines ajudes donarem. Un treball important i la nostra gran prioritat”, va indicar Carolina Poussier. 
L’altre eix del projecte serà la potenciació de l’esport d’elit. “Dividirem tots els nostres esportistes en tres nivells. En el nivell tres volem recuperar corredors que tinguin ganes de fer ciclisme, però que potser no poden dedicar el màxim de temps al ciclisme. Un de nivell 1 tindrà més suport, un del 2 una mica menys i un del 3 també menys”, va indicar la màxima mandatària. 
També seran importants per a la nova junta de la FAC les relacions institucionals, tant del país com de fora. “Ampliarem les relacions amb la Unió Ciclista Internacional”. 
I l’últim eix és l’Escola de Formació. “Pretenem formar monitors i corredors i, sobretot molt important, els volem formar de manera gratuïta mentre estiguin competint amb nosaltres. D’aquesta manera els treurem un pes de sobre i així podran tenir garantit un futur professional quan arribi el moment de la retirada”. 
Eduard Barceló, nou director general de l’ens, va agrair la confiança en ell de Carolina Poussier i Joan Turné. “Aquesta és una aposta personal i col·lectiva que suposa renunciar a algunes coses en el teu dia a dia. No ha estat fàcil perquè hi ha hagut alguns dubtes. Espero estar a l’alçada”. Un director general que prové de les dues rodes. “La bicicleta és una eina de llibertat i que et permet desplaçar-te. Des de la FAC volem promoure des dels més petits aquesta llibertat. A partir d’aquí, promocionar la bicicleta i més en un país amb problemes de mobilitat. I no ens hem d’oblidar que la bicicleta és competició i que el país s’ha de veure representat en competicions internacionals”. 
Fa una setmana i mitja que va agafar el càrrec i un altre fitxatge de la FAC és el ciclista resident del Lidl-Trek. “Hi tenim contactes setmanals i farem una primera reunió quan torni d’entrenar. L’objectiu és incloure aquests ciclistes professionals com a referents dels nostres corredors. És molt important per a nosaltres i a ells els volem ajudar per tot el que necessitin. És un win-win. La primera acció que tenim pensada és poder tancar el túnel de les Dos Valires en unes certes hores perquè puguin entrenar a l’hivern en un carril. És una demanda que farem arribar”, va dir Carolina Poussier.
Eduard Barceló també va voler valorar la situació dels ciclistes professionals residents al país. “Nosaltres buscarem que estiguin involucrats a nivell social. No volem que estiguin només entrenant i que després marxin del país. Busquem un lligam perquè s’hi trobin a gust”. 
En total hi ha més de cent ciclistes residents i, amb tota probabilitat, aquesta xifra ascendirà. 
Martí Cerdà és el nou responsable del femení i també de la base. “Tenia una escola de ciclisme i Carolina Poussier i Joan Turné em van proposar agafar aquest nou càrrec a la FAC. Estic molt il·lusionat amb aquest projecte que és a llarg termini perquè s’ha de desenvolupar molt. Volem solucionar un problema de logística amb els ciclistes a partir tretze anys quan van a competir a fora del país. Intentarem acompanyar a tots els ciclistes abans d’arribar a l’elit i poder arribar a nodrir l’equip nacional”. 
Els Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2025 és el repte més proper per a la FAC. “No donarem noms de la possible convocatòria de ciclistes perquè encara hem de fer la primera reunió amb tots els ciclistes, però ja ens hi hem reunit a nivell individual. Tindrem una llista bastant completa, sobretot, a nivell femení, ja que tindrem onze noms de ciclistes del país, que era la nostra gran dificultat perquè només teníem la biker Jessica Cruz. Ens hem reunit amb totes les ciclistes que poden integrar aquest grup amb inici als Jocs dels Petits Estats i a partir d’aquí es farà la selecció de les noies que entrarien a la selecció”. 
A la presentació es va anunciar el retorn del biker de descens Àlex Iscla, que va anunciar que penjava la bicicleta a nivell competitiu, però la FAC l’ha convençut de tornar a formar part del nivell 3. 


El protocol d’assetjament de la FAC ja està llest

El cas d’Ares Masip va provocar la reacció immediata de la FAC i el protocol d’assetjament, amb el qual ja pensaven, s’ha agilitzat. Només està pendent de l’aprovació de Govern. “El protocol el tenim redactat i ja l’hi vaig explicar al secretari d’Estat d’Esports, però no el publicarem ja que és un document de treball i depèn de Govern”, va indicar Carolina Poussier. Alain Cabanes també va avançar que altres federacions apostaven per tenir aquest protocol o similar. “Felicito la FAC per tenir un protocol específic per a l’assetjament. Cada federació, segons la seva realitat, adaptarà el protocol. A més a més, cadascú tindrà un delegat que estigui preparat”.