Disset partits de competició europea i els disset els havia perdut. A la 18a va anar la vençuda i la UE Santa Coloma es va convertir en el tercer equip andorrà a passar ronda a la UEFA Champions League després que ho fes la UE Sant Julià el 2009 també en tanda de penals contra el Tre Fiori de San Marino i el 2014 li va tocar a l’FC Santa Coloma en eliminar el campió armeni, el Banants, amb un gol del porter Eloy Casals. Deu anys després, la UE Santa Coloma repeteix la fita dels lauredians i l’altre equip colomenc del país i va accedir a la següent ronda de la màxima competició europea de clubs desfent-se a la tanda de penals de l’FC Ballkani, el campió de Kosovo. En el partit d’anada, 1 a 2 i en la tornada 1 a 2 i triomf a la tanda de penals amb l’aturada final del porter murcià Juan Pe Navarro. Els de Boris Antón s’enfrontaran ara al Football Club Midtjylland que dirigeix Thomas Thomasberg. El partit d’anada, dimarts a l’Estadi Nacional, i la tornada, al MCH Arena.
El vigent campió de lliga va afrontar el partit amb l’objectiu de donar la volta a l’1 a 2 de l’anada. L’FC Ballkani va estar a punt de marcar només començar amb un remat del nigerià Sunday Adetunji que es va estavellar a l’exterior de la xarxa. Pablo Molina, més conegut esportivament com a Modric, va estar a punt d’avançar els colomencs, però el seu control amb el pit va ser llarg. Al minut 36 va arribar la jugada clau del partit i de l’eliminatòria. Sunday Adetunji va agredir Miguel López i el VAR va expulsar el nigerià. Els locals es van quedar amb 10 jugadors molt aviat i els de Boris Antón ho van saber aprofitar. Això sí, el gol no va arribar fins al minut 91 i va ser amb un remat de cap en pròpia meta de Hamidi després d’un córner tancat tret per Andrés Mohedano.
A la pròrroga, El Ghzaoui va estar a tocar del 0 a 2 amb un remat de cap, però la pilota va fregar el travesser. Al minut 101 va arribar el 0 a 2 i va ser amb un gol del davanter paraguaià Franco de Jesús a passada de l’internacional Dacu per l’esquerra.
A la segona part del temps extra, Joaquinete va fallar un gol cantat i a la jugada següent, és a dir, al minut 109 va empatar l’eliminatòria situant l’1 a 2 amb un gol de Hamidi després d’un xut creuat a passada de Dulaj.
A la tanda de penals, Christian García va anotar el primer i Emërllahu va fallar el primer dels kosovars enviant l’esfèrica al pal. Els de Boris Antón van patir de valent a la tanda de penals, ja que Franco De Jesús va fallar un penal a l’estil Panenka, tot i així, l’àrbitre el va fer repetir i el paraguaià no va fallar al segon intent. Tot seguit va errar David Virgili i també amb final dramàtic, ja que la pilota va anar a parar a la línia després de l’aturada de Koliçi. L’aturada de Juan Pe en el 14è penal de tots dos equips va ser decisiva. “Ha estat un partit una mica estrany, ja que ells s’han quedat amb un menys a la primera part i això ens ha ajudat. Després quan estava més a prop el 0 a 3 ells ens han empatat i als penals ens ha somrigut la sort. Hem fet història”, va assegurar Boris Antón, entrenador de la UE Santa Coloma, que va lloar el pròxim rival. “El Midtjylland és un equip espectacular i un estadi bonic. A donar guerra i a gaudir-ho”, va dir.

FITXA TÈCNICA:

1 (5)- FC Ballkani: Koliçi, Halili (Dulaj, 106'), Jashanica (Abedini, 68'), Thaqi, Potoku, Emërllahu, Tolaj (Sinani, 80'), Ismajlgeci (Ajazaj, 80'), Kryeziu (Hamidi, 58'), Karrica (Smajli, 68') i Adetunji.

2 (6)- UE Santa Coloma: 'Juan Pe', Marcos Blasco ('Dacu', 99'), Christian García, 'Chete' (Pablo Lluch, 77'), Miguel López, El Ghzaoui, 'Modric' (Víctor Tellado, 77'), Andrés Mohedano (Manu Ribeiro, 111'), Jorge Bolívar (David Virgili, 61'), 'Joaquinete' i El Bakkali (Franco, 77').

Gols: 0-1 Hamidi, pròpia meta (91') –pròrroga– 0-2 Franco (101') i 1-2 Hamidi (109').

Penals: 0-1 Christian García; Emërllahu, al pal; 0-2 El Ghzaoui; 1-2 Dulaj; 1-3 'Joaquinete'; 2-3 Hamidi; 2-4 Franco; 3-4 Ajazaj; David Virgili atura Koliçi; 4-4 Potoku; 4-5 Víctor Tellado; 5-5 Abedini; 5-6 Pablo Lluch i Thaqui atura 'Juan Pe'.

Àrbitre: Oleksii Derevinskyi i al VAR Viktor Kopiievskyi (Ucraïna). Grogues a Potoku, Koliçi, Hamidi i Smajli i vermella directe a Adetunji (37') –FC Ballkani– i grogues a 'Chete' i El Ghzaoui –UE Santa Coloma–.

Lloc: Zahir Pajaziti Stadium de Podujevo (Kosovo). 500 espectadors.