De la novena posició del boxejador Jean Claude Montané, al novè lloc del ciclista Emili Pérez a Seül 1988 al també novè del judoka Dani García a Londres 2012. També hi va haver un novè lloc als Jocs Olímpics de Beijing el 2022 de Joan Verdú. Tots ells es van quedar a una posició i d’aquestes quatre novenes posicions s’ha passat al diploma olímpic (sisena posició) de la palista Monica Doria als Jocs Olímpics de París 2024. Aquest és el millor resultat d’un esportista andorrà en la màxima competició olímpica i pertany a la palista del Cadí CK i també de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac, Monica Doria. 
La medalla en la final de canoa (C1) se li va escapar després d’assolir la tercera posició a les semifinals va cometre una penalització a la porta 1, a la 2 i a la 7. Doria va fer un temps final de 113.58. L’or va ser per a l’australiana, nascuda a Marsella, Jessica Fox, amb 101.06. Segon or olímpic per a ella. La plata per a Elena Lilik (Alemanya) amb 103.54 i el bronze per a Evy Leibfarth (Estats Units) amb 109.95. I amb diploma olímpic es van quedar Zuzana Paňková (Eslovàquia), Ana Sátila (Brasil), Monica Doria (Andorra), Gabriela Satková (República Txeca) i Alena Marx (Suïssa). “Ara mateix tinc sentiments diferents. Estic molt contenta i orgullosa de mi, però al mateix temps sé que podia haver estat més a dalt a la classificació, és a dir, se m’ha escapat la medalla”, va assegurar Monica Doria a RTVA, present a l’Estadi Nàutic de Vaires-sur-Marne. 
La palista del Cadí CK i de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac, de 24 anys, va ser força autocrítica amb ella mateixa. “Estic contenta com he gestionat la baixada després de cometre dos errors d’inici, però aquest no és el resultat que jo volia, i més després de finalitzar tercera a les semifinals. Sigui com sigui, aquest resultat m’ha donat molta confiança i també força per competir a la final amb esperances de medalla”. 
Els pròxims Jocs Olímpics seran a Los Angeles el 2028. De moment, no hi pensa i més de quedar-se a les portes del primer metall per Andorra en una cita olímpica. “Encara queda molt camí per fer. Els esportistes som inconformistes de naturalesa i tinc la sensació que avui [ahir per al lector] se m’ha escapat, ja que volia estar entre les tres primeres i guanyar una medalla”. Encara li queda una opció per penjar-se un metall olímpic, ja que demà disputarà al contrarellotge de caiac-cros, una nova modalitat. “En aquestes proves sempre hi ha molta incertesa, i tot pot passar. Sense cap mena de dubte, ho donaré tot per buscar una medalla”. De moment, Monica Doria té al seu poder el primer diploma olímpic d’un esportista que representa el país, i aquest va arribar ahir als Jocs Olímpics de París. 
Xavier Espot, cap de Govern, va aprofitar les xarxes socials per felicitar-la amb aquest missatge: “Enhorabona, Monica Doria! El teu esforç i el teu treball t’han portat molt lluny. Has fet història de l’esport andorrà portant un diploma olímpic cap a casa. Ets una campiona i un exemple a seguir”.
Mentrestant, Jessica Fox es va fer amb el doblet olímpic amb una bona baixada també a la final, i ja suma sis medalles olímpiques. A més a més, té 24 metalls a nivell mundial. Tota una estrella d’aquest esport i Monica Doria va competir de tu a tu amb ella i també la resta de palistes.

Nàdia Tudó i Bernat Lomero tornen a criticar el COA

Els nedadors continuen decebuts després de no poder gaudir de l’oportunitat de competir als Jocs Olímpics de París, no se n’obliden, i Nàdia Tudó i Bernat Lomero, nedadors de la Federació Andorrana de Natació (FAN) van utilitzar les xarxes socials per atacar el Comitè Olímpic Andorrà (COA), que es troba a París gaudint del diploma olímpic de Monica Doria amb informació ben escassa que arriba des d’allà. “He tingut l’honor de veure els 200 braça en directe des de París. Només per comparar: sis nedadores de les 23 que han nedat han baixat de la mínima que el COA ens ha demanat per participar. Només publico això per prespectiva, perquè el resultat no ho és tot en uns Jocs Olímpics”. Això mateix escrivia a X Nàdia Tudó. Potser més àcid va ser Bernat Lomero al seu Instagram, ja que va publicar una vinyeta de Mortadelo i Filemó de Francisco Ibáñez on es critica el comportament d’un suposat comitè olímpic i els seus dubtosos criteris de selecció. Decisions que no s’obliden ràpid per dos esportistes que volien ser olímpics.