El somni continuarà sense convertir-se en realitat i l’objectiu d’un diploma olímpic ja es va assolir en canoa amb una sisena posició. Això sí, el segon diploma olímpic haurà d’esperar. Aquests Jocs Olímpics de París seran recordats pel canvi de paradigma i ara es lluiten per reptes d’alta volada, i tot perquè el país ja té un diploma olímpic gràcies a la palista de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac i del Cadí CK, Monica Doria.
La palista, de 24 anys, va acabar ahir última de la seva sèrie dels quarts de final i es va quedar sense opcions de repetir diploma olímpic o d’alimentar el somni del primer metall després de fer una mala sortida i d’enganxar-se a la porta 2 i ser superada per la britànica Kimberley Woods, vigent campiona del món, i per la suïssa Alena Marx. La nord-americana Evy Leibfarth va acabar tercera i, com Monica Doria, es va quedar fora de les semifinals. A més a més, la palista del Cadí CK va tenir problemes amb l’esquimotatge i va rebre, fins i tot, una penalització. “Com ha anat? Ha anat... No tinc paraules per descriure aquests quarts de final, però aquest no és el resultat que volia”, va indicar Doria en declaracions a RTVA. La palista va exposar d’aquesta manera la prova. “Des de l’inici hem començat les quatre molt juntes, però abans de la porta 2 m’he complicat la vida jo sola. Se m’han escapat i em sap molt greu no haver estat al podi”.

Els ors de la família Fox
La família Fox va enlluernar als Jocs Olímpics de París. Jessica, la germana bona, va adjudicar-se els ors en canoa i en caiac i Noemie Fox, la germana dolenta, es va fer ahir amb l’or de caiac cros. L’australiana, també nascuda a Marsella, es va imposar a la sèrie 2 als quarts de final i a la final es va endur l’or. La plata va ser per a la francesa Angèle Hug i va completar el podi Kimberley Woods, que va ser la rival de Monica Doria als vuitens i als quarts de final. La vigent campiona del món es va haver de conformar amb un bronze.
I Monica Doria tanca els seus segons Jocs Olímpics amb un diploma olímpic en canoa.

Nahuel Carabaña acaba setè de la seva sèrie i no accedeix a la final dels 3.000 obstacles

El repte, ben complicat, de classificar-se per a la final dels 3.000 metres obstacles es va acabar a dues voltes per al final i Nahuel Carabaña, atleta del Playas de Castellón i de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), va finalitzar en setena posició de la seva sèrie (la segona), tot i que a dues voltes del final ocupava la cinquena posició que donava dret a accedir a la final.
Nahuel Carabaña va marcar un ritme força alt des de l’inici i es va situar entre els cinc primers. Només començar, el líder de la prova va ser l’hindú Avinash Sable. Qui es va quedar fora va ser el txec Tomáš Habarta. Els altres tres primers van ser Samuel Firewu, Abraham Kibiwot i Ryuji Miura. Al pas pel 1.000, Nahuel Carabaña seguia cinquè i també al pas pel 1.500. A partir de llavors el va avançar el nord-americà Matt Wilkinson i també el marroquí Mohamed Tindouft. De fet, aquest atleta va realitzar una gran remuntada i va acabar primer de la seva sèrie amb un temps de  8’10”62, la seva millor marca personal.
Mentrestant, Nahuel Carabaña va acabar setè amb un crono de 8’19”44 i sense opcions d’entrar a la final després de fer un bon inici i, de mica en mica, no va poder aguantar el ritme dels primers classificats. Això sí, en els seus primers Jocs Olímpics va tocar la seva classificació per una final olímpica.
Aquesta final es disputarà dimecres (21.45 hores) amb un total de 16 atletes.