Adeu a la UEFA Champions League després d’eliminar el Ballkani, campió de Kosovo i plantar cara a l’FC Midtjylland, campió danès. Ara ja toca el repte de la UEFA Europa League, on a la Tercera Ronda s’enfrontarà a l’RFS letó, que va quedar eliminat de la Champions League en perdre ahir contra el Bodo/Glimt noruec per un 4 a 0 a l’anada i un 1 a 3 a la tornada. Els de Boris Antón estan a dos partits de classificar-se per a la fase de grups d’aquesta competició europea en cas d’eliminar els letons. Si cauen derrotats disputaran el play-off de la UEFA Conference League encara amb un rival per a determinar. Per tant, el somni europeu continua ben viu.
A Herning, ciutat on juga els seus partits el Midtjylland, la UE Santa Coloma va afrontar la tornada amb un 0 a 3 advers del partit d’anada. Els de Boris Antón no van anar de vacances i van demostrar, novament, capacitat de lluita i resilència. Al minut 2 van donar el primer avís i El Ghzaoui va enviar un xut a l’exterior de la xarxa després d’una deixada de Franco en un servei llarg de banda.
El domini va ser per a l’equip dirigit per Thomas Thomasberg, però amb un joc pla i sense massa profunditat. Al minut 11, Chilufya va fer un doble remat, però la defensa colomenca va refusar. Tot seguit, el xilè Darío Osorio ho va intentar amb un gol olímpic, tot i així, la pilota va fregar el pal. L’ocasió més clara va ser per a la UE Santa Coloma amb un xut sec de Joaquinete que va refusar Lössl.
A la represa, i només començar, Pablo Lluch va ser expulsat en rebre la segona groga i la UE Santa Coloma va jugar amb inferioritat numèrica. Quasi ni es va notar. Al minut 53, Joaquinete va enviar un xut per sobre del travesser i també ho va fer igual Darío Osorio. L’entrada de Simsir va donar més idees ofensives al Midtjylland i al minut 72, Darío Osorio va marcar l’únic gol del partit amb un potent xut des de fora de l’àrea.
Els colomencs jugaran dijous l’anada a l’Estadi contra l’RFS letó que té a l’equip un exporter de les categories inferios del Barça, el camerunès Fabrice Ondoa, cosí d’André Onana, porter del Manchester United.

FITXA TÈCNICA:

1- FC Midtjylland: Lössl, Adam Gabriel, Hanbeom Lee, Mads Bech, 'Juninho' (Joel Andersson, 75'), Askildsen (Romer, 55'), Denil Castillo, Darío Osorio (Valdemar Andreasen, 75'), Brynhildsen (Simsir, 55'), Adam Buksa i Chilufya (Franculino Djú, 46').

0- UE Santa Coloma: Álex Ruiz, 'Dacu', 'Chete', Pablo Lluch, Miguel López, El Ghzaoui (Jorge Bolívar, 75'), Andrés Mohedano, 'Joaquinete' (Álex Martínez, 75'), Álex Gómez (David Virgili, 61'), El Bakkali (Marcos Blasco, 50') i Franco (Víctor Tellado, 61').

Gol: Darío Osorio (75').

Àrbitre: Rob Hennessy (Irlanda) i al VAR Chris Kavanagh (Anglaterra). Grogues a Adam Gabriel –FC Midtjylland– i a 'Franco, El Ghzaoui i 'Dacu' i doble groga a Pablo Lluch (47').

Lloc: MCH Arena de Herning (Dinamarca). 8.000 espectadors, aproximadament.

L’Inter rep l’AEK Atenes

L’Inter Club Escaldes, que en el partit d’anada de la Segona Ronda de la UEFA Conference League va passar del 4 a 0 contra l’AEK Atenes al 4 a 3 final, rep avui (18.30 hores) l’equip grec dirigit per Matías Almeyda amb l’objectiu de donar la sorpresa i accedir a la tercera ronda d’aquesta competició europea. Hi ha opcions.