La major golejada d’un club andorrà en competició europea. Aquesta fita pertany, a partir d’ahir, a l’Inter Club Escaldes, que va superar el 4 a 0 de l’FC Santa Coloma contra el Mons Calpe de Gibraltar del juliol del 2021. L’equip dirigit per Felip Ortiz es va classificar per a la segona ronda de la UEFA Conference League en golejar per 5 a 1 a la tornada de la primera ronda l’FK Velež Mostar de Bòsnia i Hercegovina. A l’anada, 1 a 1, per tant, 6 a 2 en el resultat global i ara espera l’AEK Atenes que dirigeix l’exjugador argentí del Sevilla, Inter Milan i Lazio, Matías Almeyda.
Per segona vegada consecutiva, l’Inter Club Escaldes accedeix a la segona ronda. La temporada passada es va desfer del Víkingur Gøta de les Illes Fèroe i després va ser eliminat per l’Hibernian Football Club escocès, tot i el 2 a 1 de l’anada van perdre a Easter Road per 6 a 1.
Els de Felip Ortiz no van fer una bona posada en escena. L’FK Velež Mostar, dirigit per Damir Canadi, va estar a punt de marcar al minut 2 amb un xut a la mitja volta de Haskic que va refusar el porter Adrià Muñoz. Deu minuts després, Minaric també es va topar amb un encertat Adrià Muñoz. Al minut 37 va arribar la jugada clau del partit i també de l’eliminatòria. Raúl Feher va cometre penal sobre Sikalo i Haskic el va fallar enviant el seu xut al pal.
Dos minuts abans del descans, Guillaume López va anotar l’1 a 0 superant per dalt el porter Hadzikic després d’un error defensiu de Bajric. Als minuts del temps d’afegitó del primer temps, el davanter francès va marcar el 2 a 0 després de fer bona una centrada per l’esquerra de Jilmar Torres, que va deixar passar Domi Berlanga i va rematar Guillaume López.
A la represa, Damir Canadi va fer un triple canvi donant entrada a l’hàbil Tonci Mujan, Milan Jevtovic i Ante Orec. Només començar el segon temps, Orec va escurçar diferències a passada d’Sturm. L’afició del club bosnià, 163 espectadors, va cridar el gol com si fos un títol. Els de Felip Ortiz van ser valents i van trobar premi en la seva ambició. Al minut 56, Domi Berlanga va anotar el 3 a 1 després d’una brillant passada enrere de Joanet. Vuit minuts després, Ángel de la Torre va fallar un gol cantat i després Mujan es va topar amb un encertat Adrià Muñoz. Al minut 83, Domi Berlanga va fer el 4 a 1 després de fer un control espectacular al punt de penal i batre el porter amb un xut ras. I a l’afegitó, Sascha Andreu va completar la maneta de gols després d’una assistència de Domi Berlanga. Dijous tocarà anar a Atenes per enfrontar-se contra l’AEK, l’equip de l’extrem de l’FC Andorra, Christos Almpanis. La tornada serà l’1 d’agost a l’Estadi Nacional. “Felicito els meus jugadors, que han estat els artífexs de la victòria. A la primera hem passat mals moments, però hem estat valents, i a la segona hem marcat ràpid el 3 a 1. Hem fet dos partits molt bons en aquesta eliminatòria”, va assegurar Felip Ortiz, el tècnic de l’Inter, que també va valorar el pròxim rival: l’AEK Atenes. “A mi no m’agrada perdre ni contra el meu fill, anirem allà a ser valents i sense renunciar a res”, va dir el tècnic lleidatà.

L’Atlètic posa fi a la seva aventura europea

L’Atlètic Club Escaldes va tancar ahir la seva aventura europea en la UEFA Conference League. Els de Dani Luque, que van perdre a l’anada per 0 a 1, van caure derrotats per 2 a 0 contra l’F91 Diddelange de Luxemburg amb dos gols de Samir Hadji, el primer d’ells el va marcar de penal.

FITXA TÈCNICA:

5- Inter Club Escaldes: Adrià Muñoz, Adrián Gallego, Raúl Feher, Camilo Puentes, Jilmar Torres, Víctor Alonso (Álex Sánchez, 80'), Hamza, 'Joanet' ('Viti', 63'), 'Domi' Berlanga, Jean-Luc (Ángel de la Torre, 32') i Guillaume López (Sascha, 79').

1- FK Velez: Hadzikic, Isasegi, Savic (Bajric, 25'), Okeke, Sturm, Prses, Sikalo, Dino Halilovic (Orec, 46'), Minaric (Lohan, 57'), Suljic (Mujan, 46') i Haskic (Jevtovic, 46').

Gols: 1-0 Guillaume López (43'), 2-0 Guillaume López (46') –descans–; 2-1 Orec (52'), 3-1 'Domi' Berlanga (56'), 4-1 'Domi' Berlanga (83') i 5-1 Sascha (92').

Àrbitre: Alan Kijas (Àustria). Grogues a Raúl Feher, 'Domi' Berlanga i 'Viti –Inter Club Escaldes– i a Dino Halilovic, Minaric i Orec –FK Velez–.

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 422 espectadors –segons el club–.