Un pas més per disputar la Basketball Champions League. Això sí, no és pas definitiu. El BC MoraBanc, liderat per un Sekou Doumbouya espectacular (19 punts, 6 rebots i 22 de valoració), es va classificar per a les semifinals del grup 4 dels Qualifiers de la Basketball Champions League (BCL) que es disputen a Antalya (Túrquia). Els de Natxo Lezkano es van imposar als quarts de final per 91 a 73 al Windrose Giants Antwerp belga. El joc coral i el talent van marcar diferències contra un rival que va començar la competició domèstica amb derrota i destituïnt al seu entrenador. Demà, a les 18 hores, el BC MoraBanc s’enfronta a les semifinals al Telekom Baskets Bonn alemany, que va ser campió d’aquesta competició al 2023.
Sekou Doumbouya té pinta que és el pal de paller del nou projecte del BC MoraBanc. L’aler pivot guineà-francès, de només 23 anys, vol retrobar-se com jugador de bàsquet a la Lliga ACB després d’un ascens fulgurant ja que el 2019  va ser triat en la 15a posició del draft de l’NBA pels Detroit Pistons. A la millor lliga del món també va jugar a Los Ángeles Lakers. El Chorale Roanne Basket el va ressuscitar i Francesc Solana el va fitxar aquest estiu. A la pretemporada ja va fer una bona carta de presentació i ahir en els quarts de final dels Qualifiers de la Basketball Champions League (BCL) a Antalya (Turquia) va demostrar que serà l’home important en els esquemes de Natxo Lekzano i això que ahir va ser el penúltim canvi de la rotació del tècnic de Portugalete. Al primer quart ja va anotar sis punts seguits quan va entrar a pista i l’equip perdia per 13 a 14. Els primers 10 minuts van acabar amb un 26 a 20 després d’una bona posada en escena amb un parcial de 10 a 4.
El Windrose Giants Antwerp belga es va presentar al partit amb nou tècnic, l’entrenadora Jill Lorent després de la destitució de Geert Hammink en perdre a la primera jornada de la BNXT League. Per tant, amb molts dubtes. I va quedar demostrat al Gloria Sports Arena. Van estar totalment perduts i més a partir del segon quart. De fet, en els segons 10 minuts de partit, els de Natxo Lezkano van apretar les dents en defensa i van deixar sense idees al Windrose Giants Antwerp. A més a més, Doumbouya va seguir fent de les seves amb 10 punts més i va acabar aquest segon acte amb 16 punts (8 de 8 en tirs de dos i 3 de 4 en tirs lliures i 20 de valoració). La màxima diferència, fins a aquell moment del partit, va ser de +16 (51 a 35) després de sis punts seguits de Shannon Evans amb un triple i un 2+1. Un triple d’Elias Lasisi va portar el partit al descans amb el 51 a 38.
En la represa, el Windrose Giants Antwerp va sucumbir i es va deixar anar davant de la superioritat del BC MoraBanc. Els de Natxo Lezkano van demostrar que són molt millors que els belgues i van arribar a guanyar de +22 (67 a 45) després d’un 2+1 de Chougkaz. Mike Moore, ex-ACB amb passat al Coviran Granada, va anotar dos triples seguits, però van ser totalment anecdòtics. El tercer quart va acabar amb un 80 a 59 i dos punts de Shannon Evans II sobre la botzina.
A l’últim quart, el parcial d’11 a 2 va convertir els últims minuts en els coneguts com el de les escombraries. Els de Lezkano van situar el 91 a 65 a 2’54” i el tècnic de Portugalete, amb el partit ja sentenciat, va donar entrada a Aaron Ganal. El Windrose Giants Antwerp va maquillar el marcador final amb dos triples seguits de Flowers i dos punts més de l’ex-ACB, Mike Moore. A banda de Doumbouya també va destacar Jerrick Harding amb 16 punts i els 11 punts i 12 rebots i 20 de valoració de Nikos Chougkaz. Per part dels belgues, el millor va ser Flowers amb 16 punts.

Natxo Lezkano: “Hi ha hagut nervis”

Una mica d’aire per a Natxo Lezkano. L’entrenador del BC MoraBanc va reconèixer la dificultat del partit pel que hi havia en joc.  “Un encontre com esperàvem, és a dir, hi ha hagut nervis i que hem anat gestionant de mica en mica. Hem aconseguit una diferència en tots els quarts que després ha anat creixent. Hem arribat a tenir una renda suficient perquè la victòria no perillés”, va assegurar el de Portugalete.
El pròxim rival serà el Telekom Baskets Bonn. “Afrontem el partit amb més tranquil·litat, ja que la jornada de nervis era avui [ahir per al lector] i ara toca pensar en un gran equip. Hem de preparar el partit en només un dia i llestos per jugar”, va dir Lezkano.

FITXA TÈCNICA:

91- BC MoraBanc Andorra: Shannon Evans II (8), Harding (16), Okoye (7), Chougkaz (11) i Lammers (5) –cinc inicial–; Dos Anjos (4), 'Chumi' Ortega (8), Ferran Bassas (2), Kuric (9), Doumbouya (19), Nacho Llovet (2) i Aaron Ganal (0).

73- Windrose Giants Antwerp: Flowers (16), Lasisi (13), Kyle Foster (4), Mike Moore (15) i Kevin Tumba (8) –cinc inicial–; Van Buggenhout (0), Alipiev (11), Schoepen (4), Schrevens (0) i Tallir (2).

Parcials: 26-20, 51-38 –descans–; 80-59 i 91-73.

Àrbitres: Demir Zurapovic (Bòsnia i Hercegovina), Gatis Salins i Andris Aunkrogers (Letònia). Sense eliminats.

Lloc: Gloria Sports d'Antalya (Túrquia).