Els somnis, somnis són, i la realitat també és la que és. La història europea de la UE Santa Coloma arriba al seu final al Víkingsvöllur de Reykjavík contra el Víkingur. El líder de la Besta Deild, la primera divisió islandesa, i també vigent campió, va golejar per 5 a 0 l’actual campió de la Lliga Multisegur Assegurances i de la Copa Constitució. Una història que va començar amb la classificació per a la segona fase de la UEFA Champions League en eliminar el Ballkani, campió de Kosovo, a la tanda de penals. Després van perdre contra el Midtjylland i tot seguit va arribar l’oportunitat a la tercera ronda de la UEFA Europa League, on van caure eliminats contra l’RFS letó. I al play-off de la UEFA Conference, cap equip de la lliga havia arribat tan lluny, van encaixar una maneta de gols contra una UE Santa Coloma amb 10 jugadors des del minut 41 per la vermella directa a Christian García. A més a més de tres penals en contra amb dos fallats i un anotat.
El Víkingur Reykjavík, dirigit per Arnar Gunnlaugsson, va ser molt superior des de l’inici fins al final. La pilota volava als peus dels jugadors islandesos. Al minut 9, Valdimar Þór Ingimundarson va marxar de Chete amb un canyo i el seu xut franc el va evitar Miguel López enviant la pilota a córner. Quatre minuts després, Sigurpálsson va combinar amb Fjoluson i una bona mà Álex Ruiz va refusar el xut ras de l’islandès.
Al minut 29, el danès Nicolaj Hansen va obrir el marcador en aprofitar una bona passada per la dreta de Sigurpálsson. El domini del Víkingur va ser total i hauria pogut haver marcat dos gols més, però una centrada de Podarson es va passejar per l’àrea petita sense trobar rematador al segon pal. Tot seguit, Sigurpálsson, amb un xut creuat i ras a fora. Quatre minuts abans d’arribar al descans va arribar el penal de Christian García sobre Hansen. L’àrbitre, inicialment, va mostrar targeta groga a l’internacional andorrà i amb l’ajuda del VAR el va expulsar. Massa càstig. El penal el va llançar Thrándarson i Álex Ruiz el va aturar.
A la represa, i amb 10 jugadors, la UE Santa Coloma va baixar pistonada i el Víkingur Reykjavík els va passar per sobre. Primer va anotar un penal de Valdimar Þór Ingimundarson per mans de Chus Rubio. Al minut 62, un nou penal per mans d’El Bakkali, però Valdimar Þór Ingimundarson el va enviar a fora. Tres minuts després, Gunnar Vatnhamar va anotar el 3 a 0 amb un gol al segon pal a la sortida d’un córner. Error infantil. Deu minuts després, Valdimar Þór Ingimundarson va marcar després d’una centrada de Thrándarson. I a les acaballes del partit, Hansen va tancar el 5 a 0 definitiu. La tornada, dijous vinent a les 20 hores.
Boris Antón, tècnic de la UE Santa Coloma, va fer aquesta anàlisi del partit. “Han estat molt superiors des del primer minut. No ens esperàvem una expulsió tan aviat que no s’acostuma a veure en partits d’elit. Ho hem patit moltíssim i la inferioritat numèrica ens ha fet molt de mal, però no ens rendim perquè som la UE Santa Coloma”.

FITXA TÈCNICA:

5- Víkingur Reykjavík: Ingvar Jónsson, Gunnarsson, Ekroth, Gunnar Vatnhamar, Fjoluson (Atlason, 60'), Pordarson (Andrason, 70'), Thrándarson, Ingimundarson, Agnarson (Óskar Örn Hauksson, 84'), Sigurpálsson (Helgi Gudjonsson, 84') i Hansen.

0- UE Santa Coloma: Álex Ruiz, Miguel López (Chus Rubio, 46'), 'Chete', Christian García, 'Dacu', El Ghzaoui (Álex Martínez, 66'), Andrés Mohedano, 'Modric', David Virgili (Éric Ruiz, 46'), 'Joaquinete' (Jorge Bolívar, 66') i El Bakkali (Franco, 81').

Gols: 1-0 Hansen (29') –descans–; 2-0 Ingimundarson, de penal (50'), 3-0 Gunnar Vatnhamar (65'); 4-0 Ingimundarson (75') i 5-0 Hansen (95').

Àrbitre: Ante Culina i al VAR Fran Jovic (Croàcia). Grogues a Chus Rubio i vermella directe a Christian García (41').

Lloc: Víkingsvöllur de Reykjavík. 1.000 espectadors, aproximadament.