Cop de realitat a la segona ronda de la UEFA Champions League. La UE Santa Coloma, sense cap tipus de por, està a tocar de finalitzar el seu somni de la màxima competició europea de clubs en perdre per 0 a 3 contra l’FC Midtjylland, el campió de lliga danès, molt més efectiu, tot i que amb el 0 a 3 va perdonar amb algunes oportunitats clares. Els de Boris Antón, molt atrevits i sense renunciar a res en cap moment, van gaudir de la primera gran ocasió del partit, però la va fallar i la poca efectivitat el va acabar condemnant. Dimecres vinent, a les 19.15 hores, la tornada a Arena Herning.
D’un bon ensurt inicial al domini, al ralentí, de l’FC Midtjylland. La UE Santa Coloma va sortir a l’Estadi Nacional sense complexos contra un rival molt més superior a nivell tècnic i també físic amb jugadors com el davanter internacional per Polònia Adam Buksa i també amb un extrem turc com Aral Simsir. Les diferències semblaven abismals, però al primer minut de partit els de Boris Antón van marcar el territori amb una de les jugades més antigues del futbol. Passada llarga de porteria cap a porteria del porter Juan Pe Navarro cap a Joaquinete, però l’extrem d’Albacete va enviar el seu xut creuat i ras cap a fora. Tres minuts després, nou ensurt dels locals amb un xut llunyà de Marcos Blasco per sobre del travesser.
L’FC Midtjylland va despertar i en la seva primera arribada al minut 11 va obrir el marcador després de cinc caramboles a l’àrea petita a la sortida d’un córner on va haver-hi dos pals i dues aturades de mèrit de Juan Pe. En el cinquè remat, Franculino Djú va marcar el 0 a 1.
Els de Boris Antón van seguir alimentant el somni i al minut 25, Andrés Mohedano va servir un córner al segon pal, Adam Gabriel va rematar en pròpia porta i va evitar el remat de Christian García i sota pals va salvar Denil Castillo.
En la segona arribada, els de Thomas Thomasberg van situar el 0 a 2. Víctor Bak, en la seva banda contrària, va marxar amb facilitat de Marcos Blasco i la seva passada de la mort per la dreta la va rematar a porteria buida el defensa central senegalès Ousmane Diao. Abans d’arribar al descans, Pablo Molina, més conegut com a Modric, es va topar amb el porter islandès Élias Ólafsson.
A la represa, el tècnic del Midtjylland va fer un doble canvi amb l’entrada d’André Römer per Darío Osorio i d’Edward Chilufya per Adam Buksa. Els danesos van millorar el seu joc i al minut 48, Christian García va salvar el remat de Franculino Djú. El màxim perill dels visitants el va portar Arlan Simsir. El danès, internacional turc, va deixar moltes mostres de qualitat tècnica i va tenir fins a dues ocasions clares amb dos xuts en paràbola. Un va anar a fora i l’altre a la creueta. També va tenir la seva Chilufya. I la UE Santa Coloma va poder escurçar diferències amb un xut potent d’El Bakkali que va refusar el porter Ólafsson. Al minut 63, Simsir sí que va encertar i va marcar el 0 a 3. Les diferències en l’electrònic van augmentar, tot i un remat de cap del central Bech que va enviar a córner el porter Juan Pe. Tot indica que la següent eliminatòria serà a l’Europa League i el rival, l’RFS letó.

FITXA TÈCNICA:

0- UE Santa Coloma: 'Juan Pe', Miguel López (Víctor Tellado, 79'), Christian García, 'Chete', Marcos Blasco ('Dacu', 69'), El Ghzaoui, Andrés Mohedano (Álex Martínez, 79'), 'Modric', 'Joaquinete', Jorge Bolívar (David Virgili, 58') i El Bakkali (Franco, 69').

3- FC Midtjylland: Élias Ólafsson, Adam Gabriel, Ousmane Diao, Mads Bech, Víctor Bak, Denil Castillo, Oliver Sorensen (Emiliano Martínez, 73'), Darío Osorio (André Römer, 46'), Simsir (Askildsen, 70'), Franculino Djú (Kamara, 63') i Adam Buksa (Chilufya, 46').

Gols: 0-1 Franculino Djú (11'), 0-2 Ousmane Diao (27') –descans– i 0-3 Simsir (63').

Àrbitre: Abdulkadir Bitigen i Hakan Ceylan (Túrquia). Grogues a Andrés Mohedano i Christian García –UE Santa Coloma–.

Lloc: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 664 espectadors –segons el club–.