Rècord d’inscrits amb 1.300. L’OTSO Travessa d’Encamp, la més antiga que es disputa als Pirineus, va tancar els seus tres dies d’aquesta 41a edició amb el triomf de l’atleta de Kenya, Theophilus Kipsang, un dels convidats per l’equip OTSO Kenya. El vencedor de la prova dels 21 quilòmetres va fer un temps d’1’51”54 seguit de Xavi Sebastià i de Genís Porqueras. En categoria femenina, la victòria va ser per a Judith Lerono, també convidada per l’OTSO Kenya, amb un crono de 2’10”53 seguida d’Irati Azkargorta i d’Anna Fernández.
En la cursa de 12 quilòmetres, el primer va ser Adrià Isal amb 1’23”32 i van tancar el podi Marc Vieietz i Pablo Martín. En noies, el primer lloc el va ocupar Rianna Nelson amb 1’39”03 seguida de Myriam Fernández i Èrica Ginestà. “Aquesta edició ha estat la millor feta fins al moment. Estem molt contents del recorregut, ja que hem superat les dificultats tècniques de la meteorologia i hem establert una modificació dels traçats molt bona i hem arribat a tota la parròquia”, va dir Pau Capell, el director de cursa de l’OTSO Travessa d’Encamp i també corredor resident.