De ser segon dissabte 13 de juliol a la Trail Viella-Molières de 41,1 quilòmetres i 4.142 metres de desnivell a imposar-se, una setmana després, al Campionat d’Europa XTERRA Trail Run de l’Skyrace Comapedrosa. El resident ordinenc Martí Lázaro va coronar ahir el sostre del país (2.942 metres) amb un temps de 4 h 45’43”. El segon va ser el cassanenc Marc Pinsach amb 4 h 51’04” i el tercer, el barceloní Marc Ollé Bernades amb 4 h 52’40”. “Marc Pinsach està fent molt bona temporada i hem estat junts quasi tota la carrera, però en les últimes pujades d’Arinsal tornant del refugi del Comapedrosa ha fluixejat una mica i he aprofitat. La veritat és que molt bé, i més després de competir l’anterior cap de setmana a la Trail Molières i, normalment, quan enganxes dues curses dos caps de setmana seguits el més probable és que estiguis cansat una vegada estàs corrent. Per tant he sortit a córrer pensant que podria passar de tot”, va assegurar Martí Lázaro, que és la primera vegada que guanya la Skyrace Comapedrosa d’un recorregut de 36 quilòmetres amb un desnivell de 3.322 metres.
En noies, el triomf va ser per a la mataronina Roser Español amb un crono de 6 h 42’43” seguida per Georgia Grobler amb 6 h 47’28” i de Claudia Gutiérrez Lueje (Avientu).
La prova, força tècnica i exigent, celebrava la seva 20a edició i va comptar amb corredors de curses de muntanya de 25 nacionalitats diferents i amb més d’un miler d’inscrits. Al recorregut de 24 quilòmetres, la victòria va ser per el madrileny Fabián Venero amb 3 h 08’09” seguit de Jordi Alís –guanyador l’any passat– i Marc Rota. En noies, Laura Orgué, que va guanyar dissabte a la Vertical Comapedrosa, també va conquerir el triomf als 24 quilòmetres amb 4 h 14’46” seguida d’Irati Azkargota i d’Ana Peydró.
Dissabte, a la Vertical, Laura Orgué va guanyar en categoria femenina amb 1 h 32’59” seguida de Rosa Maria Nieto i Cristina Vilarnau i en nois, el primer va ser Guillem Solanas amb 1 h 13’02”, José Bellido va ser segon i Marc Casanovas, de la FAM, tercer.
El 2025, el Campionat d’Europa XTERRA es disputarà a Montserrat, ja que la Cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat van ser designades com a XTERRA European Trail Run Championship 2025.