Tres partits i tres victòries després, l’FC Andorra va patir la primera derrota de la pretemporada. El nou projecte, liderat des de la banqueta per Ferran Costa i als despatxos per Gerard Piqué –dissabte va estar a la Base Aragonesa del Futbol i ahir no va assistir a l’Estadi Nacional– encara no trepitja en terra ferma. Plantilla totalment renovada i amb moltes cares noves. Primer partit davant de quatre gats –350 persones i molts vinguts de Lleida– a casa seva i desfeta per 1 a 2 contra el primer equip de futbol de la Terra Ferma. Els de Marc García, que militen a la Segona RFEF i que també han renovat bona part de la plantilla del curs passat, es van endur per cinquena vegada el Trofeu Emili Vicente –només el van deixar escapar el curs passat.
L’FC Andorra, amb només Nico Ratti, Sergio Molina, Álvaro Martín i Álex Calvo del curs passat, no va poder començar millor el partit. Al minut 3, passada a l’espai lliure d’Álvaro Martín cap a Álex Calvo i l’ex-Màlaga va superar el porter Iñaki Álvarez amb un xut creuat. El gol va arribar en un possible fora de joc del de Còrdova.
Cinc minuts abans del descans, un penal de Pau Casadesús, que estava cedit a l’Espanyol B, sobre Guillem Naranjo el va transformar Adri Gené. Dos minuts després, Nico Ratti va refusar a córner un xut sec de Guillem Naranjo.
A la represa, el Lleida CF va estar més fi sobre el terreny de joc i al minut 55, Unai García amb un xut creuat va estar a punt de batre un encertat Oier Olazábal. Tot seguit, el porter d’Irún va salvar l’FC Andorra en un remat de Guillem Naranjo. Al minut 60, Unai García va avançar el Lleida CF amb un xut creuat a passada de Fer Cortijo.
Sis minuts després, i amb un Lleida CF força encertat i liderat per Quadri Liameedi va estar a punt de marcar l’1 a 3, però Oier Olazábal va refusar amb el peu un remat de l’ex-FC Andorra, Adri Lledó. Els de Ferran Costa només van gaudir d’una ocasió de gol en aquests segons 45 minuts i el xut de Manu Nieto el va refusar amb el cos Yeray Izquierdo.
Als minuts d’afegitó, Oier Olazábal va tornar a salvar l’FC Andorra amb un xut força defectuós en l’u contra u d’Unai García. Els pròxims partits seran dissabte contra l’Espanyol B, novament a l’Estadi Nacional, i diumenge contra el Vila-real B.

FITXA TÈCNICA:

1- FC Andorra: Nico Ratti (Oier Olazábal, 46'), Pau Casadesús ('Berto' Rosas, 46'), Pablo Trigueros (Sergio Morgado, 61'), 'Bomba' (Diego Alende, 61'), Joel Arumí (Martí Vilà, 61'), Erik Morán (Álvaro Peña, 61'), Sergio Molina (Ndiaye, 46'), Álvaro Martín (Solís, 61'), 'Juanda' (Josep Cerdà, 61'), Álex Calvo (Almpanis, 61') i 'Lauti' De León (Manu Nieto, 61').

2- Lleida CF: Iñaki Álvarez (Dani Parra, 46'), Óscar Rubio, Joan Campins (Operé, 63'), Marc Fuentes (Yeray, 63'), Mario Domingo, Adri Lledó (Musa, 77'), Quadri Liameed (Iker, 77'), 'Fer' Cortijo (Fran Pérez, 63'), Adri Gené (Diego Iglesias, 63'), Unai García i Guillem Naranjo (Combes, 84').

Gols: 1-0 Álex Calvo (3'), 1-1 Adri Gené, de penal (40') –descans– i 1-2 Unai García (60').

Àrbitre: Joan Masip Vidal (Lleida). Grogues a Pau Casadesús –FC Andorra– i Adri Lledó i Musa –Lleida CF–.

Lloc: Estadi Nacional. 360 espectadors, aproximadament.