Tocarà remuntar si es vol continuar el somni europeu. I és que l’Atlètic Club Escaldes va caure ahir davant l’F91 Diddeleng per 0-1 en el partit d’anada de la primera ronda prèvia de la UEFA Conference League, en un matx on els de Daniel Luque van començar molt bé però es van anar apagant a mesura que passaven els minuts.

I és que el primer quart d’hora va ser per als escaldencs. Tot just al minut 6 el porter luxemburguès, Didier Desprez, no va poder refusar una falta lateral i deixava la pilota a peus de Faysal, que rematava al pal quan els aficionats ja cridaven gol. El mateix davanter ho va intentar quatre minuts després, però un defensa va rebutjar el seu xut de fora l’àrea.

A partir d’aquí, l’equip de Marco Martino es va treure la son de les orelles i va avançar línies. Hadji va donar el primer avís al minut 14, però Gracia va poder posar la mà per desviar la rematada. Va ser el preludi del gol. Al 17, falta lateral servida per Bojic i la pilota es va col·lar al segon pal sense que ningú arribés a tocar-la. El gol va descentrar una mica els escaldencs i va donar ales als luxemburguesos, que després que Valero ho provés de lluny amb un xut per sobre el travesser, van tenir dues bones ocasions per ampliar l’avantatge. Bojic va estar a punt de repetir la mateixa falta, però Gracia aquí sí que va aconseguir refusar i posteriorment Kirch rematava alt.

Faysal no va poder aprofitar una falta lateral servida per Barrenechea en la que seria l’última aproximació de l’Atlètic abans del descans.

L’inici de la represa va ser igual que el primer temps. Els escaldencs van sortir a pressionar i a buscar l’empat i Faysal en va tenir dues al 50, fora, i 53, quan un defensa la va treure sota pals. Al 59 va ser Carpio qui ho va provar de fora l’àrea sense encert.

Els de Martino no passaven del mig del camp, però els de Luque no acabaven de concretar les aproximacions a l’àrea rival. El matx es va anar endurint, i entre targetes grogues i canvis poc joc va haver-hi. L’Atlètic ho va seguir intentant amb més cor que cap però el marcador ja no es va moure.