Vint anys després va tornar un duel entre veïns. Espanya i Andorra es van tornar a enfrontar, i això que estan ben a prop i ho van fer en un partit amistós al Nuevo Vivero de Badajoz, 10 dies abans de començar l’Eurocopa per part dels de Luis de la Fuente. El combinat andorrà, dirigit per Koldo Alvarez De Eulate, va plantejar un bloc baix per evitar prendre mal. El seleccionador va situar tres centrals amb Christian García, Max Llovera i Ian Olivera i dos migcampistes que sempre acostumen a jugar de centrals, Marc Vales i Joel Guillén. A més a més, va doblar laterals amb Moi San Nicolás i Chus Rubio i Joan Cervós i Marc García. A dalt i lluitant en solitari amb Cucu. Mentrestant, Luis de la Fuente va fer debutar el de Tenerife, Ayoze Pérez (Reial Betis), i va situar Marcos Llorente (Atlètic de Madrid) de lateral dret. Abans de començar el partit, els himnes dels dos països no es van escoltar per un error a la megafonia. Cosetes d’amistosos.
La pilota la va tenir Espanya. No podia ser d’una altra manera. Andorra es va defensar amb solidesa i força ordre i amb les línies ben juntes. Això sí, la primera aproximació va ser pels de Koldo. Al minut 12, Cucu va aprofitar una relliscada de Vivian i el xut del davanter del NK Krka d’Eslovènia el va refusar del defensa central de l’Athletic Club a córner. Dos minuts després, Chus Rubio va veure avançat David Raya (Arsenal) i des del mig del camp el va intentar sorprendre sense gaire sort.
Els dos primers avisos van ser per a Andorra i al minut 17, Ayoze Pérez, el més actiu sobre el terreny de joc, va buscar una passada de la mort per l’esquerre que no va trobar rematador. Sis minuts després, el davanter del Reial Betis va marcar l’1 a 0. Un córner tret per Aleix García, el va prolongar amb el cap Pau Cubarsí i Ayoze Pérez a la mitja volta, desfent-se de Max Llovera, va batre amb un potent xut a Iker Alvarez De Eulate.
La possessió estava sent de 81% per a Espanya per 19% per a Andorra, però al minut 34 un error d’Aleix García el va estar a punt d’aprofitar Cucu amb un xut creuat que va aturar David Raya.
Al minut 35, l’àrbitre va anul·lar un gol per fora de joc d’Álvaro Morata. Abans del descans, Iker va aturar sense problemes un remat d’Aleix García i un altre de Ferran Torres. I al descans es va arribar amb un 1 a 0 amb el gol d’Ayoze Pérez.
Espanya va introduir quatre canvis al descans donant entrada a Oyarzabal per Morata, Le Normand per Pau Cubarsí, Cucurella per Marcos Llorente i Jesús Navas per Grimaldo. Només un canvi per Andorra amb un canvi dels cosins Vales: Èric per un lesionat Marc.
Els de Luis de la Fuente van oferir un joc més dinàmic i Andorra va patir molt més sobre el terreny de joc. Només començar, Oyarzabal va rematar de cap per sobre del travesser una centrada d’Ayoze Pérez. Tot seguit, Iker va evitar el remat d’Oyarzabal a passada de Pedri. Després d’aquests dos avisos va arribar el 2 a 0 amb un gol d’Oyarzabal després d’una bonica jugada d’Espanya que va començar amb una combinació entre Aleix García i Pedri i una deixada sense tocar la pilota d’Álex Baena per acabar amb una passada de la mort d’Ayoze Pérez i el gol del davanter de la Reial Societat.
Christian García, actual campió de lliga i de Copa Constitució amb la UE Santa Coloma, va evitar el gol de Pedri i després també un altre d’Ayoze Pérez amb un remat acrobàtic. Al minut 65, Oyarzabal va fer doblet en convertir una assistència de Ferran Torres que va rebre prèviament a l’espai lliure per un altre debutant, Fermín López.
El davanter d’Eibar va completar el seu hat-trick al minut 72 en recollir un refús d’Iker a xut seu. En cas d’haver-hi VAR el gol s’hauria d’haver anul·lat per fora de joc clar de Fermín López.

Últim partit de ‘Ludo’
Als seus 38 anys, i després de 19 anys com a internacional, Ludo Clemente va jugar el seu últim partit i va penjar les botes. El mitja punta de la UE Santa Coloma va entrar al minut 79 per Chus Rubio i va lluir el braçalet de capità en la seva 47a internacionalitat.
Al minut 80 va arribar el 5 a 0 d’Espanya amb un gol de Ferran Torres que va rebre una assistència del seu company d’equip, Fermín López.
Tot seguit van entrar Márcio Vieira i Marc Pujol. Aquest últim amb 41 anys ja i el primer amb 39.
Espanya va poder ampliar el seu avantatge, però primer Oyarzabal va xutar massa creuat a fora i després Robin Le Normand de cap es va topar amb un encertat José Antonio. Fa 20 anys, Andorra va perdre per 4 a 0 amb gols de Fernando Morientes, Rubén Baraja, César i Valerón i enguany s’endú un gol més amb un hat-trick d’Oyarzabal, un gol d’Ayoze Pérez i un altre de Ferran Torres. El pròxim amistós d’Andorra serà dimarts contra Irlanda del Nord a la Nueva Condomina de Múrcia. Tot per preparar la següent UEFA Nations League.

FITXA TÈCNICA:

5- Espanya: David Raya, Marcos Llorente (Cucurella, 46'), Vivian, Pau Cubarsí (Le Normand, 46'), Grimaldo (Jesús Navas, 46'), Aleix García (Zubimendi, 66'), Álex Baena, 'Pedri' (Fermín López, 61'), Ferran Torres, Morata (Oyarzabal, 46') i Ayoze Pérez.

0- Andorra: Iker (José Antonio, 61'), 'Moi' San Nicolás, Christian García, Max Llovera, Ian Olivera, Chus Rubio ('Ludo', 79'), Marc Vales (Èric Vales, 46'), Joel Guillén (Márcio Vieira, 83'), Marc García ('Dacu', 79'), Joan Cervós i 'Cucu' (Marc Pujol, 83').

Gols: 1-0 Ayoze Pérez (23') –descans–; 2-0 Oyarzabal (52'), 3-0 Oyarzabal (65'), 4-0 Oyarzabal (72') i 5-0 Ferran Torres (80').

Àrbitre: Gustavo Correia (Portugal). Sense targetes.

Lloc: Estadi Nuevo Vivero de Badajoz. 15.000 espectadors.