Toc Restaurant
Ctra. d’Anyós s/n
Anyós

·    Espai: càlid
·    Servei: professional i atent
·    Carta de Vins: bones propostes i rcp
·    L’imprescindible: guacamole oriental
·    Preu: 40 € - 60 €
·    Bola extra: tenen un espai reservat

Potser no ha estat el més mediàtic dels cuiners que han arribat a Andorra, però Paco Méndez és un xef amb una cuina, visió i trajectòria que val la pena descobrir i seguir. També és veritat que, els darrers temps, el seu focus ha brillat més gràcies a Come, el restaurant de Barcelona que el 2023 va assolir una estrella Michelin. S’ho ha guanyat a pols a totes les cuines i projectes on ha crescut, des dels inicis amb Koldo Arroyo, a Mallorca, fins a tots els projectes compartits amb Albert Adrià, passant abans pel Bulli o l’Arzak. Avui el protagonista és ell, amb un estil propi, creatiu, fresc i molt honest, sempre pensant més en el comensal, que en el seu ego personal. A Anyós, Toc renova la carta a la vegada que ha canviat l’espai que, fins ara, potser no era el més adient per a una proposta d’aquest nivell gastronòmic. Era un tema pendent. Encara tenen camp per córrer, però la millora és evident. A la carta, Méndez també ha pujat el nivell amb plats que expliquen el camí que l’ha portat fins aquí. Les olives esfèriques amb chipotle ens retornen al Bulli, el caneló d’alvocat a l’Hoja Santa, i la pota de King Crab al COME. La brasa hi té un paper clau, amb un compromís clar pel producte excepcional: el llamàntol, la carn de Wagyu, o una cecina de rubia gallega deliciosa. La posada en escena també suma i aporta valor a l’experiència, amb plats preparats a la taula com el guacamole a l’estil oriental o l’steak tartar, dues propostes clàssiques que Paco Méndez fa seves amb petites però excel·lents variacions de la recepta original. Punt positiu també per a la carta de vins, amb bones referències i preus raonables, i per a l’oferta de còctels, que permet jugar amb maridatges menys convencionals. Paco Méndez va aterrar a Andorra el 2021, i des de llavors la seva proposta ha evolucionat en paral·lel a la gastronomia del país, a l’alça. El nou Toc és una aposta més ambiciosa, però ben arrelada, amb ganes de créixer i sumar valor a la restauració d’Andorra, un país on se sent a gust.