La junta de presidents celebrada avui al Consell General ha acordat celebrar el debat d’orientació política durant tres jornades el mes de juny, tot i que habitualment es feia el mes de setembre. Així, tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juny, al final del període de sessions i no al principi del proper, com era més habitual, però sobretot durant el mandat d'Antoni Martí, també s’havia fet el mes de juny. 

Durant la primera jornada es farà el discurs del cap de Govern, Xavier Espot, que començarà a les 4 de la tarda. El segon dia intervindran els diferents grups parlamentaris, a partir de dos quarts de deu del matí. A la tarda, s’obrirà el torn de rèplica per part del cap de Govern. En aquest punt, els grups parlamentaris i el conseller no adscrit tindran un temps proporcional a l’emprat per Espot. Per últim, el tercer dia es votaran, a quarts de deu del matí, les propostes de resolució que presentin els grups parlamentaris.

La subsíndica general, Sandra Codina, ha explicat que s’habilitarà la comissió legislativa d’Economia per tractar temes relacionats amb l’habitatge, fins ara la d’Afers Socials i Igualtat. En aquesta comissió compareixerà, segurament el mes de maig, a petició pròpia, el dimissionari president de l’Institut Nacional de l’Habitatge, Josep Maria Pla, per explicar els acompliments de l’organisme durant el 2023 i els projectes en curs.

La llei del català i del raonador es votaran al ple del 25 d’abril. En el primer cas, el treball en comissió continua, amb la divergència entre la majoria i l’oposició sobre l’obligació de conèixer la llengua oficial, si només per al permís de treball o per al  conjunt dels permisos d’immigració.