El raonador del ciutadà, Xavier Cañada, va apuntar la intenció d’acostar la institució al públic jove en el marc del seu nomenament. Fins ara molt pocs adolescents s’han dirigit a fer-li alguna consulta. De fet, només ho ha fet un menor d’edat. Per aquest motiu, des de l’organisme s’està preparant una campanya de comunicació adreçada al públic adolescent que començarà a partir de la tardor. “Volem donar a conèixer la institució als més joves, no som només per a gent gran”, afirma el raonador. “Els joves també s’hi poden apropar. Un menor a partir de dotze anys es pot dirigir a la institució sense la necessitat dels pares”, remarca.

Fa setmanes que s’està preparant una campanya a les xarxes socials perquè consideren que hi ha força desconeixement entre els joves sobre la institució del Raonador del Ciutadà. Així, es publicaran vídeos visuals amb un llenguatge enfocat a un perfil juvenil, en els quals el protagonista serà el raonador i també hi apareixeran alguns joves explicant casos sobre temes que els poden preocupar. Per exemple, com poden aconseguir “ajudes per estudiar, ja que a vegades es troben un embull administratiu”, expliquen des de l’ens. Ara mateix això es troba en una fase d’edició i la previsió és que es comencin a publicar cap al mes d’octubre.

Xerrades a l’escola
Alhora, estan treballant amb el ministeri d’Educació perquè el raonador pugui anar a fer xerrades als centres educatius. Aquesta és una altra estratègia que ha de servir per acostar-se als joves. En aquest cas, la intenció és començar a adreçar-s’hi durant el primer trimestre, però primer caldrà acordar-ho amb el ministeri.