El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs d'empara presentat per Enric Dolsa i Jordina Bringué contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia relativa a unes presumptes irregularitats en els resultats de les darreres eleccions comunals a Ordino. Així doncs, l'Alt Tribunal ha assegurat que durant els comicis "no s'ha vulnerat el dret a sufragi", tal com al·legava el conseller comunal de la minoria.

Dolsa va denunciar després dels resultats a les eleccions que no "es va garantir la inviolabilitat de tots i cadascun dels vots judicials i dels vots per correu", i va assenyalar que "en el moment del dipòsit dels vots no es va constatar la presència de cap batlle, ni els vots es van dipositar en una urna especial fins al dia de la jornada electoral".

Entre els arguments del TC per desestimar el recurs, s'afirma que "en efecte, la jurisdicció ordinària sosté, a diferència dels recurrents que exigeixen la supervisió personal i presencial del batlle, que el dipòsit judicial del vot es troba sota l'organització, la supervisió i el control dels batlles", la qual cosa significa que "no cal la seva presència personal, sinó que aquests són assistits pel personal judicial".

De la mateixa manera, exposen que la denúncia sobre la guarda i custòdia dels vots judicials "no pot prosperar", ja que "quan el vot s'efectua per dipòsit judicial -article 34- la custòdia dels vots correspon als batlles, els quals reben els sobres amb els vots de l'elector mateix" i aquests "s'han d'introduir a les urnes a l'inici de la jornada electoral". Consegüentment, afegeixen, "l'existència de les urnes es preveu per a la jornada electoral, però no per a la guarda i custòdia dels vots per dipòsit judicial" i, per tant, "no es requereix necessàriament l'existència d'urnes per a la seva custòdia".