Els grups parlamentaris tindran una dotació d’aproximadament 950.000 euros, una partida que la Junta de presidents va decidir ahir actualitzar amb l’IPC del 2023 per a l’any que ve, després de diversos anys “congelada”, segons ha explicat la subsíndica, Sandra Codina. D’aquests 950.000 euros (que ja incorpora l’IPC d’un 4,4% que es preveu per enguany), cal descomptar els salaris dels consellers generals a ple temps, que ara es paguen directament des del Consell General, i que sumen 307.772,70 euros. Codina va recordar que la dotació per als grups parlamentaris es reparteix, el 50% a parts iguals entre els diferents grups parlamentaris, i l’altre 50% per conseller general.

Lligat als grups parlamentaris, també s'han aprovat canvis en dos d’ells. En un inici, tant el síndic general com la subsíndica, Carles Ensenyat i Sandra Codina, van estar cedits a Ciutadans Compromesos perquè poguessin formar grup parlamentari, i ara Ensenyat torna al grup demòcrata, mentre que Codina es queda al grup de la formació massanenca per assegurar el mínim de tres consellers necessaris per establir grup parlamentari.

Nomenaments
D’altra banda, la Junta de presidents ha traslladat als grups parlamentaris la necessitat de “treballar per trobar un substitut” per al Raonador del Ciutadà, ja que el mandat de Marc Vila acaba el 4 de desembre. La voluntat és que els candidats que es proposin des dels grups parlamentaris puguin comparèixer i compartir el seu programa i llavors buscar el màxim consens possible.

Similarment, s’ha delegat a la comissió legislativa d’interior l’estudi dels quatre currículums que s’han rebut per optar a la plaça d’inspector de l’Agència de Protecció de Dades i pugui fer una llista dels que es considerin aptes per procedir al nomenament pertinent. El procés es vol que sigui “tan  ràpid com sigui possible”, va manifestar Codina.

Així mateix, es va traslladar al Govern el recordatori que cal nomenar un membre de l’Autoritat Financera Andorrana.