Tant des del Govern com des del Comú d’Escaldes-Engordany han assegurat que acompanyaran la inquilina de TheGrefg en el que sigui necessari.

Per part de l’Executiu, el cap de Govern, Xavier Espot, primer de tot ha demanat “prudència”, ja que s’està en espera d’una sentència de segona instància “que ha de dictaminar si dona lloc o no el desnonament”. I dit això, “el Govern veurà si ha de procedir a fer l’acompanyament que correspongui i el que faci falta per no deixar una persona a la intempèrie, i encara menys una persona d’edat avançada i en situació de vulnerabilitat”. En el cas que finalment hi hagi un desnonament, “serem allà per donar una resposta adequada, com hem fet en altres casos similars”, ha conclòs Espot.

Des del Comú d’Escaldes, d’on és veïna la padrina que TheGrefg vol desnonar, la cònsol major, Rosa Gili, ha informat que el departament d’Acció Social no ha rebut cap demanda. Així mateix, ha afegit que des d’aquest departament es vol estar “al costat de la gent” i per tant si convingués es faria l’acompanyament pertinent.

Sobre aquest cas, i preguntat pel possible dany a la imatge exterior del país que pugui generar, el cap de Govern ha afirmat que “no és tant que em preocupi la imatge del país, com que estiguem a l’altura de la problemàtica que com a país tenim en matèria d’habitatge”. Així, ha exposat que de casos com aquest “no se’n viuen només a Andorra” i que és una “problemàtica que molts altres països estan vivint”. En aquest mateix punt, Espot ha valorat que el cas andorrà té dos factors que des del punt de vista mediàtic fan que el cas tingui més ressò: que l’afectada sigui una persona gran i que el propietari “exemplifica una part de la societat molt estigmatitzada en aquest moment i que se la culpabilitza de mals que no són culpa d’ells tampoc”.