El jaciment arqueològic de la Roureda de la Margineda es podrà visitar sense haver-hi d’accedir. Serà a partir de l’estiu, quan el Comú té previst enllestir la passarel·la metàl·lica que el sobrevolarà. L’estructura farà 45 metres de llarg i arrencarà de la roureda adjacent, una parcel·la de prop de 6.000 metres quadrats propietat del Comú que està acabant d’enjardinar per reconvertir-la en parc. S’hi accedirà tant des del renovat tram sud de l’avinguda d’Enclar com des d’una connexió directa des del poble de Santa Coloma, pel camí dels Sartells i Roureda de Malreu, i la gràcia de tot plegat serà que el visitant podrà contemplar-lo al marge de les visites guiades a Santa Coloma que el Comú ofereix de juliol a setembre, i també fora de temporada, perquè no caldrà entrar al recinte.
A banda de la passarel·la, el Comú aprofitarà la intervenció per instal·lar una tanca perimetral a tot el voltant del jaciment, i tant la passarel·la com el tancament formen part del conveni per gestionar la Roureda de la Margineda que al desembre van renovar la propietat, Molines Patrimonis, el ministeri de Cultura i el mateix Comú. L’objectiu de l’acord és potenciar la difusió del jaciment. Les administracions es van comprometre a agilitzar-ne el pla de conservació, a crear dues comissions, una de tècnica i l’altra directiva, per garantir-ne l’execució, i a redactar el pla director que n’ha d’ordenar la conservació, el discurs museològic, la museografia i el model de gestió. De tot això, de què es ve parlant com a mínim des del 2016, de moment l’únic que s’ha concretat és la passarel·la, que corre de compte del Comú.
Molines Patrimonis va sufragar-hi vuit campanyes d’excavació, des del 2007 al 2015, que van donar com a resultat troballes que hi documenten més de 3.500 anys de presència humana continuada, des del 2200 abans de Crist fins a mitjans segle XIV. El 2009 el jaciment va ser declarat Bé d’Interès Cultural en la categoria de zona arqueològica.