Fa un parell de cursos es va començar a parlar del projecte en el marc de la jornada de l’emprenedoria. I avui s'ha donat el tret de sortida a la iniciativa de crear una xarxa d’escoles emprenedores i innovadores, o dit en paraules del ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, la d’avui ha estat la jornada del “llançament” o de “la presentació en societat” de la iniciativa als agents  concernits. 

Però rebobinem. Des del 2019, els alumnes de segona ensenyança de l’Escola Andorrana treballen dins del currículum la competència de l’emprenedoria. Ara, el que voldria el ministeri és que “la pluralitat” dels sistemes educatius compartissin xarxa en matèria d’innovació i emprenedoria i que ho fessin de la mà dels actors socials i econòmics del país i de l’expertesa d’Andorra Recerca + Innovació (AR+I), que també hi aportarà els contactes amb els entorns internacionals amb els quals col·labora, perquè tot suma.

I això com es farà? Doncs tot i que el projecte encara s’ha d’acabar de definir, tal com ha destacat la seva gerent, Vanessa Arroyo, des de l’AR+I es promourà la formació dels docents i el desenvolupament de projectes pràctics a través de tallers tecnològics i de resolució de reptes connectats amb problemàtiques actuals.

Per posar fil a l’agulla, aquest curs escolar, a més del tret de sortida d’ahir, el mes d’abril es farà un taller amb els alumnes que posteriorment, al maig, presentaran els seus projectes emprenedors durant la jornada de l’emprenedoria. Ara bé, més enllà d’aquestes cites marcades a l’agenda, queda tot un treball de presentació “de proximitat” del projecte als equips directius de cadascuna de les escoles dels diferents sistemes, ha reconegut Baró. Les escoles que ho vulguin ja es poden adherir a la xarxa i seran convocades a reunions per anar configurant la governança i l’estructura del projecte. Pel ministre, “l’objectiu  és intensificar els lligams de cooperació entre centres, sistemes educatius i actors socials i econòmics d’una manera flexible”.