El ministeri de Salut està treballant en una guia clínica per al pacient crònic complex que permetrà la gestió d’aquests pacients de forma integrada i coordinada entre l’atenció primària i especialitzada, i en reduirà les complicacions i, per tant, les consultes especialitzades. També s’està treballant en l’elaboració de guies clíniques per a l’atenció de les patologies cròniques més prevalents. Aquesta és una de les solucions que anuncia  la titular del ram, Helena Mas, per donar resposta a la pregunta de la presidenta suplent del grup parlamentari Andorra Endavant, Noemí Amador, sobre la mancança de metges.

Mas també comparteix que s’està desenvolupant el treball per processos per automatitzar i protocol·litzar les respostes als principals problemes de salut de la població, especialment els derivats de la cronicitat. Una mesura que al seu parer comporta la millora de la resposta als problemes de salut de la població i l’eficiència del sistema sanitari. També fa referència al funcionament de la unitat de diagnòstic ràpid al SAAS que els metges d’atenció primària poden activar quan detecten un problema de salut que pot ser greu i requereix un diagnòstic ràpid i multidisciplinari. 

Així mateix, la ministra de Salut remarca que l'ús de noves tecnologies com la telemedicina, la recepta electrònica o l’HCCA milloren la coordinació entre professionals i l’eficiència del sistema. A més, en cas que el ministeri detecti una mancança rellevant en alguna especialitat mèdica es posen en funcionament mecanismes per disposar dels
especialistes que faltin, via contractació per part del SAAS o atorgament d’autoritzacions per als professionals que exerceixen per compte propi.

Finalment, assenyala que també s’està treballant amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra per ampliar el seu paper i promoure’n l’autonomia en determinats processos, com podria ser el seguiment de les malalties cròniques i la salut mental, entre d'altres.