Blot
Carrer Perdut 8, Canillo
Espai: local víking.
Servei: amical i expert en cervesa.
Carta de Vins: triada amb gust, però aquí, millor cervesa.
L’imprescindible: patates Blot
Preu: 20 -25 €
Bola extra: podeu trobar música en directe.
Blot és una celebració en la qual el vikings veneraven els déus nòrdics i on menjaven carn i bevien hidromel i cervesa, en un ambient de camaraderia. La Carla i el Lucas són dos argentins que van arribar a Andorra per fer de monitors d’esquí i que van buscar al país, sense èxit, un local amb ànima Blot. El buscaven com a clients, i uns anys després, van acabar obrint-ne un. Aquest estil de local és molt habitual al sud de l’argentina, un país on ja fa molts anys que la cervesa artesana s’ha convertit en una beguda de culte. Aquí es barreja tot. Si sou “birreros” us fliparà. Tenen unes 110 referències artesanes en llauna o ampolla, a més de 10 tiradors amb propostes de barril que van canviant. I en saben un munt. Us poden explicar mil coses! La seva selecció és fruit de més de dos anys de recerca sobre el terreny i les propostes són de proximitat. La cervesa més llunyana és del País Basc, i moltes cerveseries produeixen expressament per a ells.
I el menjar? Perquè per tastar cerveses, cal omplir la panxa, que si no, no cal que us expliqui què passa, oi? Doncs per fer-ho fàcil ofereixen menjar ràpid, però amb una qualitat fantàstica. Tot ho cuinen ells i fugen de precuinats, congelats i processats. Dels entrants jo us proposaria les patates Blot, fetes amb una salsa de dos formatges, all tendre i bacon, els calamars enfarinats amb all i oli, el formatge arrebossat amb confitura de tomàquet i els arancini, croquetes de rissoto cremós de bolets. Les porcions són més que generoses. Dels plats principals, menció especial a les milaneses. Les milaneses són una escalopa arrebossada, de vedella, pollastre o esbargiria, amb ingredients per sobre. Salsa de tomàquet, formatge, ous ferrats, ceba caramel•litzada... Un plat contundent però boníssim!! Les hamburgueses també són de primer nivell. A la cuina piquen la carn i li donen la forma amb un procés propi, del qual no donen detalls, que fa que en cuinar-les quedin sempre tendres i meloses.
Resumint, aquest local viking és un lloc ideal per ajuntar amistats, menjar i cervesa, i deixar-se emportar per l’esperit Blot.