MiraKbé
C/ Pere d'Urg, 10
AD500 Andorra la Vella

Espai: informal i agradable
Servei: proper i amable
Carta de vins: llarga, i amb molt per descubrir
L'imprescindible:les truites
Bola extra: mesures anti-Covid impecables
Preu: 25-35 € amb vi

Poden dos companys de feina d’una empresa de transport de persones, sense experiència prèvia en el món de la restauració, arriscar-se, obrir un restaurant i tenir èxit? Poden. El Marc i el Joan Marc ho van fer fa poc més de quatre anys, el resultat és el MiraKbé, un gastrobar de visita obligada. Als migdies, avisem per endavant, només serveixen un molt bon menú diari, i és als vespres i el cap de setmana quan es pot gaudir d’una carta farcida de tapes i racions sofisticades i treballades fins al darrer detall. El MiraKbé va obrir com a gastrobar quan aquest concepte encara no estava tan de moda com ara, i com a gastrobar entenem un restaurant que serveix propostes per compartir, no gaire grans, un format que permet tastar una mica de tot, més enllà de l’habitual format de primer, segon i postres. Hi trobareu tapes com ara unes braves diferents, bunyols de bacallà (imprescindibles) o croquetes de ceps, i platets com ara la galta de vedella amb cremós de trumfes i reducció del seu suc o la costelleta de porc a baixa temperatura. Menció a part mereixen les sorprenents truites, si amics, si sou truiteros  ja trigueu a anar-hi. Tenen 9 receptes diferents, i a primera vista semblen més un muffin que una truita! El ventall de plats és ampli, amb la filosofia de treballar el producte tradicional sota dos paràmetres. El primer: aprofitar i aplicar les noves tècniques per pujar el nivell del plat, des d’una esferificació de wasabi fins a un tàrtar, passant per la  utilització del roner (copyright Joan Roca) per aconseguir la cocció perfecta d’una pota de pop. I el segon paràmetre, marca de la casa, és la presentació, l’originalitat i el bon gust per emplatar, perquè sopar sigui, més que menjar, tota una experiència. Al MiraKbé, objectiu assolit.