NØR Restaurant
Carretera General, 2
Residencial Incles. Incles
Espai: ambient acollidor i rústic
Servei: atent, proper i informal
Carta de Vins: referències conegudes i alguna per descobrir.
L’imprescindible: costella de vedella amb un milió d’anys de cocció.
Preu: 25 - 40 €
Bola extra: tenen bona mà amb els còctels.
Un forn antic, diferents tipus de llenya, foc, fum i moltes hores de proves jugant amb el temps i la intensitat. Aquests són els ingredients que intervenen en el procés de fumar aliments, el tret diferencial del restaurant Nør, on el Patrick i el Diego ofereixen sabors de terres escandinaves. El viatge comença al mateix local que ens recorda a una cabana noruega, amb molta fusta i un caliu fantàstic. Expliquen que va ser el propi local el que els va inspirar per crear una oferta gastronòmica basada en l’estil nòrdic. La feina comença ben d’hora al matí preparant els fumats amb elaboracions que poden necessitar fins a 8 hores. Amb tres tipus de llenya, olivera, faig i quan poden amb sarment de vinya, fan servir dues tècniques, la del fum fred que aplica un fumat a entre 10 i 30 graus i es fa servir per a peixos i formatges, i la del fum calent, amb coccions lentes al forn a baixa temperatura, uns 70-80 graus. Ja veieu que això és tota una ciència!
La carta no és llarga perquè volen controlar la qualitat de cada plat, però afegeixen sempre alguns suggeriments. Hi trobareu opcions per compartir i plats principals. Comencem per una amanida de fonoll fumat (com no l’heu menjat mai), cremós de búfala i tomàquet confitat. No poden faltar els fumats de la vall, una selecció de salmó, corbina, truita i bacallà, o el parmentier de xai amb patata fumada. Els plats principals són molt carnívors. Destaquen el pollastre de corral fumat i, sobretot, la costella de vedella amb un milió d’anys de cocció, un plat gustós, tendre i amb el punt de fum. Espectacular! Per acabar, les postres són imprescindibles i venen amb showcooking. L’Omelette norvegiénne de torró amb gelat de xocolata us la flamejaran a la taula, que sempre fa festa, i atenció al marshmallow de cervesa sobre galeta especiada i cremós d’avellanes fumades, amb el toc final de foc amb un bufador, també davant del client. Un plat que fa caure la llagrimeta.
El Nør és una proposta diferent, basada en un bon producte tractat de manera singular en un ambient proper i informal. El regne dels reis del fum.