Wakatai Nikkei
Carrer Alzinaret, 6
Andorra la Vella
Espai: càlid i confortable.
Servei: proper i coneixedor dels plats.
Carta de Vins: ara mateix, curta. En construcció.
L’imprescindible: ceviche de tonyina i tacos Nikkei.
Preu: 25 - 35 €
Bola extra: tenen un menjador reservat.
Hi ha molts restaurants bons, però no tants que serveixin plats que et facin pujar les celles, dient: “ostres, això està brutal i, a més, surt de l’habitual”. El Wakatai Nikkei és un d’aquests. Situat on hi havia la Bodega Poblet, al carrer Alzinaret, ha sumat clientela amb una proposta poc habitual fins ara a Andorra, la cuina nikkei, una fusió de la gastronomia peruana i japonesa. El seu origen el trobem a la primera meitat del segle vint quan milers d’immigrants japonesos van arribar al Perú i van crear una manera de cuinar que barrejava receptes i ingredients locals amb tècniques i maneres de fer nipones.
El primer local 100% nikkei del país el gestiona el Jorge Luis, un xef peruà format a Barcelona que va arribar a Andorra fa tres anys. Després de passar per fogons com els del Yokai o el Kokoshnot, ara comparteix cuina amb la Megumi, una cuinera de pare japonès i mare peruana, vaja, més nikkei impossible!
A la carta hi ha dues seccions clares. Per una banda la barra de sushi d’on surten els tiraditos, els ceviches, i els rolls. Plats frescos amb un munt de matisos, textures i sabors sorprenents. Espectacular el ceviche de tonyina, preparat amb un tall precís, salsa de yuke, cogombre japonès i crema de moniato, també els sorprenents tacos nikkei fets amb una massa cruixent, feta per ells, com tot, farcida de ceba confitada, guacamole, tàrtar de peix i quinoa pop. Els rolls són les propostes que ens recorden més al que podem trobar a un restaurant japonès, però un cop a la boca ens fan tornar als sabors llatins. Imprescindible el maki acevichado, la recepta creada per Toshiro Konishi al restaurant Matsuei, al Perú, i que s’ha convertit en canònica per als xefs nikkei d’arreu.
Els plats calents surten d’una altra secció de la cuina i la proposta inclou les gyozas, l’udon saltejat, l’arròs d’ànec o els yakishoba de pop. I com a postres, atenció als mochis i a la crema de llimona. És, sens dubte, una de les sorpreses gastronòmiques dels darrers mesos. Al Wakatai Nikkei gaudireu d’una cuina amb dos secrets, una tècnica de tall precisa i uns ingredients fantàstics. Sorprenent. Sensacional.