ToC
Ctra. d’Anyós, 8
La Massana

Espai: renovat, elegant i sobri.
Servei: empàtic
Carta de Vins: molt àmplia, en refe-rències i preus
L’imprescindible: corbina amb sal i beurre blanc
Preu: 40 - 60 € 
Bola extra: tenen un menú migdia top a 15 €

Quan t’expliquen que AnyósPark té una proposta de restauració nova amb un xef mexicà amb una estrella Michelin, te n’hi vas esperant un tipus de cuina molt concreta. Però quan tastes la seva corbina amb sal i beurre blanc, o el caneló de pollastre ànec i foie, i el gust és dels que fa saltar la llagrimeta, dius... però, que no era mexicà? Doncs sí. Paco Méndez és de Mèxic, però tot i ser jove, el seu currículum gastronòmic està ple de companys de viatge i projectes que fan que, davant d’uns fogons, s’atreveixi amb tot. Després de passar pel Bulli i l’Arzak, va treballar estretament amb Albert Adrià en el projecte El Barri, un conglomerat de restaurants a Barcelona, entre els quals destacaven el Tickets, el Pakta, la Bodega 1900 i el que era més personal, l’Hoja Santa pel qual va ser distingit amb una estrella Michelin. Ara presenta la seva proposta gastronòmica a AnyósPark. El complex esportiu i hoteler ha reformat l’espai del restaurant i l’ha rebatejat amb el nom de ToC, perquè tot el que serveixen té ara el toc de geni, de fusió i de creativitat del seu cuiner. 

La carta del ToC és molt àmplia, i tot i les primeres línies d’aquesta ressenya, cal dir que també hi trobareu les arrels del Paco Méndez en molts plats. Assaborireu Mèxic amb el guacamole amb totopos o els tacos del pastor amb carn de porc ibèric marinada amb l’adob del pastor, coriandre, pinya i llima. Però també podreu fer un gir cap a la cuina de proximitat amb els cigrons amb bacallà i pernil o el fricandó de guatlla i ceps, amb una salsa que us farà demanar una ració extra de pa. Més coses? doncs unes croquetes de pollastre de nota, i una original amanida de tomàquet xerry amb suc d’enciam i piparres que és un espectacle visual –plat per fer un postureig dels bons a Instagram– i de sabor. I per postres, doncs les figues amb mató i el pastís de formatge per tancar sopar de primera. 

ToC, una proposta diferent, amb el toc brillant de Paco Méndez.