Zen Shiatsu i mètode Korporeo centraran la xerrada i taller que es faran divendres i dissabte a l’Speaker’s Corner del Roc Blanc. Sofi Michelitsch ens en fa una pinzellada, per si ens hi animem

Xerrada i taller.
Jo visc a Andorra fa ja uns deu o onze anys i em dedico sobretot al ioga, però en un viatge recent al meu país, Argentina, vaig entrar en contacte amb l’Alícia Crotti. Sempre intento obrir-me a altres tècniques que tinguin a veure amb el despertar de la consciència, del benestar  i el creixement personal.  

Ja ens en fem una idea. 
Em vaig animar a convidar l’Alícia. Primer, per interès personal, perquè tot el que jo transmeto passa primer pel meu cos, per la meva experiència, per veure’n els resultats. Després ho incorporo a les meves classes, a les meves pràctiques. Veig que arreu la gent fa una cerca d’eines per a una vida més conscient, amb més pauses. 

En una era d’atenció dispersa...
Cert, sí. Aquestes eines venen des d’Orient, però el ioga des de l’Índia, mentre que el Shiatsu Zen procedeix de la medicina xinesa, però passat pel tamís del Japó. És un massatge una mica diferent al que estem habituats, perquè es fa amb roba i treballa sobretot els estiraments des dels meridians del cos. 

Mètode Korporeo?
Aquí ella integra tot el que ha après en una tècnica pròpia, que aplica perquè cadascú agafi més responsabilitat sobre la seva salut i benestar, sigui físic, mental o energètic, treballant a través dels meridians i els punts reflexos.

Meridians? Punts reflexos?
Són, diguem-ne, rutes, canals d’energia,  en un recorregut longitudinal a través del cos. I els punts energètics, que s’assembla a allò que el ioga anomena xacres. Tot plegat ho explicarem a fons en la xerrada de divendres i ho treballarem de manera pràctica en el taller de dissabte al matí. Van adreçats a tothom a qui estigui interessat a treballar la seva vitalitat, l’energia, però també pot ser útil per a professionals de la salut, terapeutes que facin massatges i vulguin aplicar-ho.

Entesos. 
Fins i tot pot ser útil, posem per cas, per a un artista, algú que vulgui aprendre a treballar amb el seu cos d’una altra manera, a integrar l’energia. Així que és ampli. Fins i tot potser més endavant oferirem una formació semipresencial ja més completa. 

Pràctiques tradicionals com el ioga, aquest Shiatsu... sempre parlem d’Orient.
S’hi van originar, sí, però a l’Occident les hem emmotllat a la nostra manera. Per exemple, el ioga a l’Índia és una pràctica masculina, mentre que aquí si t’hi fixes la major part de qui practica són dones. 

Ben cert. 
Hem introduït coses com l’aeroioga, introduint materials de suport... Hem fet un híbrid que no sé què en diria la gent  d’Orient. Tot i que, finalment, tot allò que no evoluciona es mor. Està bé adaptar-se a les singularitats. 

A vegades ens passem de singulars. 
Bé, a vegades veig la gent corrent amb l’estoreta cap a la classe de ioga i no, no es tracta d’això precisament. 

Tornem al seu taller. 
Sí, doncs es tracta que qualsevol pugui venir amb la seva molèstia, o malestar, o amb allò que vol treballar, i l’Alícia farà un diagnòstic i segons el que ella consideri, es treballarà; amb diferents estiraments, activacions, etcètera. En el mètode Korporeo, podran treballar tant individualment com en grup.

Massatge en grup?
De fet, és més similar a una classe dirigida. Amb materials com les pilotes d’acupressió, per exemple. El que volem és que la persona adopti algunes tècniques i després les pugui aplicar també a casa, en família si vol. 

Això de venir amb el meu malestar o molèstia, què vol dir? 
Sí, qualsevol símptoma físic, com el mal de cap, de lumbar o cervicals, que són els més habituals. Però també si vol treballar una cosa més anímica.