El desembre passat el Consell General va acordar la modificació de la Llei de la Justícia,  en el que es va conèixer com a pla de xoc, i el 2024 ha de ser “clau” per a la implementació d’aquest i perquè la millora i l’agilització de la Justícia sigui una realitat. Si més no en aquest aspecte van coincidir ahir la titular de Justícia i Interior, Ester Molné, i el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, en l’acte de jurament de la nova fiscal adjunta de primer grau Roser Mazón.

Casadevall va recordar que l’expedient judicial electrònic entrarà en vigor a partir de l’1 d’abril i va destacar que abans d’aquella data la Fiscalia ja funcionarà amb els vuit efectius previstos al pla de xoc, ja que al marge de la incorporació de Mazón, hi ha dos fiscals més en formació, un dels quals la completarà el desembre i l’altre a finals de febrer o principis de març. “No és el mateix treballar amb sis que amb vuit”, va destacar el president del CSJ, que va recordar que s’està en espera que des del Govern “ens proposin la persona que a finals de mes haurà de rellevar Alfons Alberca al capdavant de la Fiscalia.

Precisament, sobre aquesta qüestió, Molné va remarcar que el substitut o substituta ja està decidit i que és “algú molt professional”. No obstant això, va continuar, “fins que no completem procés no vull donar dades perquè seria posar pressió a aquesta persona”.

Pel que fa al relleu de Casadevall, que finalitza mandat el novembre vinent, la ministra, que en va lloar “el tarannà constructiu” i el “molt que ha aportat a la Justícia a través de la nova seu que va impulsar i va participar-hi activament”,  va assegurar que “s’hi està treballant” si bé és un tema que porta directament el cap de Govern, que “crec que ja té la seva idea”.

Al marge de la fiscalia, Casadevall va destacar que també s’estan enllestint els concursos per a la provisió de les places d’administratius, oficials i secretaris judicials.