La comissió legislativa de política exterior planteja la possibilitat de crear una comissió especial per poder treballar la llei de represa del cabal comunitari de manera conjunta amb les diferents forces parlamentàries. La voluntat és tenir-ho endegat perquè en cas que s’aprovi l’acord d’associació amb la Unió Europea es pugui anar relativament de pressa amb l’adopció de la normativa. Andorra Endavant ja s’ha descartat d’aquesta comissió i no hi prendrà part, mentre que l’altre grup contrari a l’acord amb la UE, Concòrdia, s’espera a prendre una decisió vinculada a com s’acaba configurant.

Serà divendres, si tot va bé, quan la comissió legislativa de política exterior acabi de prendre una decisió sobre la creació o no d’aquesta comissió ad hoc, i en cas de ser favorable, el ple del Consell General hi podria donar el vistiplau en la pròxima sessió prevista per al 10 d’octubre.

Aquell dia també es podria resoldre crear una altra comissió especial, en aquest cas per treballar al voltant de la reforma de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme. En aquest cas, es vol formalitzar el treball que ja s’ha començat i en el qual també prenen part representants del Govern, de tal manera que les trobades deixin de ser considerades informals i es pugui aixecar acta del treball realitzat.