La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, ha iniciat la seva intervenció lamentant el “canvi de tarannà” del Govern, que a inicis de la legislatura era “de col·laboració i de diàleg”, i advertint que ara “veiem un canvi de rumb amb un intervencionisme excessiu que ens amoïna, i molt”. Un intervencionisme que es veu especialment en matèria d’habitatge, i en el qual els successius governs de Demòcrates amb “pedaços” “han contribuït a la gangrena”.

En aquest punt, Montaner ha repassat les propostes d’AE per fer front a la problemàtica, que passen, entre d’altres, per una exempció fiscal per als propietaris durant els tres anys que queden de pròrroga forçosa. També ha reclamat controlar l’activitat de les “empreses pantalla”, que ocupen habitatges que podrien ser per a ús residencial, i facilitar l’accés a la compra, que al seu parer tindria repercussions positives en el futur evitant que algunes persones en la seva jubilació necessitin ajudes per sobreviure.

La presidenta d’AE també ha parlat de l’Acord d’associació amb la Unió Europea i no ha desaprofitat l’oportunitat per retreure al Govern que encarregui “contrainformes” de l’informe encarregat pel grup parlamentari al Bufet Gide de Brussel·les sobre l’impacte de l’acord. En relació a l’acord, Montaner ha reiterat el rebuig de la seva formació, especialment per les renúncies que implica a nivell de política d’immigració. “Renunciar a una immigració selectiva és n problema molt gran”, ha manifestat. I també ha aprofitat per subratllar la “paradoxa” de que per una banda el Govern digui que l’acord servirà per diversificar l’economia i al mateix temps no reguli el CBD i el cultiu de cànnabis terapèutic.

Justament sobre aquest darrer tema  diu hi ha “un buit jurídic molt perillós” i ha recordat que hi ha un jove empresonat per culpa d’això.

Finalment, ha criticat que no es dona una bona imatge a la inversió estrangera amb el volum de burocràcia i els múltiples canvis jurídics. “La confiança és molt difícil de guanyar i molt fàcil de perdre”, ha recordat.