El ministre de Finances, Ramon Lladós, ha participat en la reunió de l’OEDNE Constituency del Fons Monetari Internacional (FMI) que se celebra a Chisinau (Moldàvia) entre el 10 i el 12 de juliol. En concret, ha intervingut en una taula rodona per destacar les oportunitats de creixement relatives a la innovació i la intel·ligència artificial, on ha remarcat que Andorra és un dels primers països del món a disposar d’un Codi sobre l’Ètica de la Intel·ligència Artificial.

Aquesta intervenció l’ha feta a la taula de debat on també han participat la viceministra de Finances d’Ucraïna, Olha Zykova, la vicegovernadora del Banc Central de Geòrgia, Ekaterine Mikabadze, i el director del departament europeu de l’FMI, Mark Horton.

Reunions amb els representants de Finances

Durant l’estada a Chisinau, Lladós i Noëlia Souque, secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, s’han trobat amb els ministres de Finances dels Països Baixos i de Moldàvia, així com amb els representants de Finances de Bèlgica, Luxemburg i Xipre. L’objectiu d’aquestes reunions és continuar amb el treball d’anàlisi de les modalitats de cooperació d’Andorra amb aquests països després d’haver finalitzat la negociació de l'Acord d’associació amb la Unió Europea i intercanviar experiències i bones pràctiques financeres.

Al si del Fons Monetari Internacional (FMI), Andorra forma part de la circumscripció OEDNE (OEDNE Constituency) juntament amb Armènia, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Xipre, Geòrgia, Israel, Luxemburg, Moldàvia, Montenegro, Macedònia del Nord, Països Baixos, Romania, i Ucraïna.