El Grup Parlamentari de Concòrdia ha presentat tres preguntes urgents per a la sessió de control al Govern que el Consell General ha de celebrar demà. Les qüestions estan relacionades amb la política migratòria i l'acord d'associació amb la UE, el Pacte d’Estat de Salut i Protecció Civil.
Concretament, el president del grup parlamentari, Cerni Escalé, demana pel model migratori que l’Executiu contempla per Andorra. Escalé argumenta que l’Acord d’Associació negociat amb la Unió Europea preveu canvis importants en aquest àmbit, com és el fet que ja no es demanarà un requisit d’inversió als residents passius o un dipòsit als treballadors per compte propi. L’acord també preveu un augment anual del 7% en el nombre de residents de països de la Unió Europea. Concòrdia està preocupada per aquests passos en un moment en el qual la població al país està creixent anualment entre el quatre i el sis per cent, i l’accés a l’habitatge és precari.
En l’àmbit sanitari, la presidenta suplent del grup parlamentari, Núria Segués, vol conèixer els avenços que s’han fet en el si del Pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari. Concòrdia va decidir no formar-ne part en el seu moment per no compartir la filosofia i la metodologia del procés, però es tracta d’una matèria que preocupa molt a la formació i per a la qual continua treballant, per tal que la legislació sanitària respongui a les necessitats reals dels diferents col·lectius.
Finalment, després d’analitzar les respostes a les preguntes escrites relacionades amb les mesures de protecció en cas d’emergència extraordinària, i amb les darreres informacions de la roda de premsa del director del departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, la consellera general Maria Àngels Aché vol saber els motius que estan retardant l’elaboració dels plans i reglaments pendents de desplegar de la Llei qualifica de protecció civil, així com quines mesures preveu el Govern per garantir que s’aprovin dins els terminis establerts. Aché argumenta que falta mig any perquè es compleixi el termini establert de tres anys des de l’aprovació de la llei, i que hi ha molts dels textos pendents d’elaborar.