El Comú d’Encamp invertirà en una nova millora de les instal·lacions esportives de la parròquia, en concret en el manteniment i homologació de la gespa artificial de Prada de Moles que suposarà la continuïtat un any més del Rugbi a les instal·lacions de Prada de Moles “un cop s’hagi realitzat la signatura del conveni de col·laboració amb el VPC i la Federació de Rugbi per un any corresponent a la temporada 2024/2025”, tal com ha indicat avui la cònsol major, Laura Mas.  

El consell de Comú ha donat així llum verd a la modificació pressupostària per poder executar les obres de millora i manteniment que es realitzaran al setembre per poder garantir l’inici de la temporada.  La cònsol major ha incidit en què la inversió suposa també una millora per a totes les disciplines que fan ús de l’equipament “ja que cal mantenir les instal·lacions de la parròquia en bon estat” per als equips que en fas ús i també per a les diferents estades que escullen Encamp com a destinació de turisme esportiu.  

Per la seva banda, el conseller de Finances, Esports i Reactivació Econòmica, Nino Marot, en roda de premsa posterior al consell de comú, ha explicat que s’obre el concurs per remodelar els pòdiums de la piscina del Pas de la Casa, per “poder tenir una instal·lació al dia i atractiva per a les estades professionals, i que quan els equips vinguin aquí es trobin amb un context similar al que poden trobar-se en competició a l’hora de desenvolupar els seus entrenaments”. En aquest sentit, va  recordar que el Pas de la Casa, només amb la disciplina de natació ha rebut el sis primers mesos del 2024 més de 300 jornades de reserves d’estades professionals, i diversos clubs i federacions, que generen “moltes pernoctacions, especialment al Pas”. 

D’altra banda, el Consell de Comú també ha aprovat l’adjudicació de tots els espectacles i activitats previstes per al Saló de la infància i la joventut d’Andorra 2024, que consolida els espectacles culturals infantils i juvenils en la seva oferta i concentra en 4 dies a Encamp i 3 al Pas de la Casa totes les activitats previstes. 

Representants a Saetde
Finalment, la cònsol major ha explicat que d’acord amb la nova concessió del domini esquiable a Saetde, així com el canvi dels estatuts i l’aprovació de pacte de socis, es continuen implementant els canvis que se’n deriven. Per aquest motiu, el consell de Comú ha aprovat el nomenament dels tres representants de la corporació al consell d’Administració de la societat: els cònsols Laura Mas i Xavier Fernández i el conseller de la minoria Josep Lluís Agudo.