El Consell General ha acollit aquest dilluns una nova reunió entre grups parlamentaris, Govern i comuns per negociar la reforma de les competències i les transferències. Si bé la qüestió de les competències ja està pràcticament tancada, continuen les discrepàncies i propostes de canvi sobre els criteris per al repartiment de transferències. El comú de Sant Julià continua defensant que es tingui més en compte l'extensió de carreteres secundàries, mentre que el d'Andorra la Vella vol que el criteri poblacional tingui més pes. De la seva banda, el comú de la Massana ha plantejat que l'increment dels ingressos del Govern sigui un factor corrector per a la revisió a l'alça de les transferències, una proposta que des del grup demòcrata no es veuria amb bons ulls. També hi ha discrepàncies en relació a les pernoctacions, ja que alguns comuns consideren que aquest criteri els perjudica. Segons les fonts consultades, l'objectiu del Govern és poder tancar la negociació com a molt tard a principis de juliol per tal que pugui ser aprovada a la tardor, abans que es comenci a discutir el pressupost. 

Els grups parlamentaris, el Govern i els comuns ja tenen gairebé tancada la modificació de la Llei de competències, així com l'acord institucional que reflecteix les voluntats polítiques que es volen tirar endavant els propers anys. En aquest acord es garanteix per exemple la voluntat que, tot i que les escoles bressol continuïn sent competència dels comuns, s'elabori un pla pedagògic comú. També, a demanda del PS, s'estableix que el Govern engegui accions per fer un seguiment dels joves en risc, i es fixa que les parapúbliques, quan hagin d'obrir galeries per a serveis públics, no hagin de pagar taxes als comuns. 

En la reunió d'aquest dilluns s'ha continuat tractant la qüestió de les transferències, tot i que la negociació segueix encallada per les peticions que han fet alguns comuns. Així, Sant Julià demana que el nombre de vies secundàries tingui més pes en els criteris de repartiment, Andorra la Vella defensa que la qüestió de la població sigui més rellevant, i la Massana demana que en el càlcul per revisar la xifra dels 55 milions també es tingui en compte l'evolució del pressupost de l'Estat com a factor corrector, i no només l'evolució del PIB. 

Fonts del grup demòcrata han indicat que és difícil canviar o introduir nous criteris en el repartiment, tenint en compte que tots els comuns estan d'acord en fixar la xifra en 55 milions d'euros i que, si es fessin modificacions, s'afavoriria o es perjudicaria alguna parròquia. Pel que fa a la demanda de la Massana, els demòcrates no hi estarien d'acord, perquè un eventual augment dels ingressos del Govern fruit d'una imposició superior no hauria necessàriament d'haver-se de destinar als comuns, sinó a d'altres aspectes com ara la reducció de l'endeutament. Així, DA defensa el factor corrector del PIB, perquè és el paràmetre que més s'ajusta al que havien acordat inicialment Govern i comuns. Durant la trobada d'aquest dilluns també han sorgit discrepàncies en relació al factor de les pernoctacions, ja que alguns comuns consideren que aquest criteri els perjudica.

Segons les fonts consultades, l'objectiu del Govern és poder tenir enllestits els textos com a molt tard a principis de juliol per tal d'entrar-los a tràmit parlamentari immediatament i així a la tardor es puguin abordar aquestes lleis abans de l'entrada a tràmit parlamentari del pressupost del 2018, que ja hauria de contenir el nou repartiment de transferències.