El cap de Govern, Xavier Espot, ha alertat que sense l’acord d’associació amb la UE es córre el risc que “alguns sectors tradicionals els perdem per sempre”. Feia referència al sector financer, que recordava que és el de més valor afegit del país, que podria deslocalitzar-se si no prospera l’acord i “el que pot comportar a nivell de competitivitat”. I ho deia en resposta al que Concòrdia proposava com a alternativa en la conferència que va organitzar dilluns al vespre i que va comptar amb la participació de l’economista i exsecretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya, Miquel Puig.

Per Espot, l’acte de Concòrdia va ser “decebedor” i “amb poc contingut”, i ha qualificat “d’error de diagnòstic garrafal” creure que les “flaqueses” econòmiques i socials d’Andorra se solucionaran “des del tancament i amb proteccionisme” i “renunciant a obrir-nos a l’exterior i a diversificar l’economia”. Al parer del cap de Govern això suposa “fer molts passos enrere”.

D’aquesta manera, el líder de l’Executiu considera que “hi ha poques alternatives, per no dir que no n’hi ha gens, a la proposta que està pilotant el Govern”, i si l’alternativa és que “no podem renunciar a Europa però tampoc som capaços de fer una proposta d’acord alternatiu diferent a la que el Govern ha defensat”, o l’alternativa passa per “tancar i protegir i no anar cap a la diversificació econòmica” perquè els sectors d’activitat que ja tenim són suficients, “per mi tampoc és una alternativa, és un retorn al passat”, ha sentenciat Espot, que en aquest punt demanava explicar aquesta proposta als joves que “cada dia estan més formats” i que són “incapaços de trobar sortides professionals al seu país perqupe aquest no s’ha diversificat econòmicament”.

Així mateix, Espot ha defensat que els sectors tradicionals, com són el turisme, la banca i la construcció han de formar part del futur “però no poden ser l’únic futur d’Andorra”. I així ho van veure i defensar els diferents governs anteriors al seu, ha recordat Espot tot assenyalant que “Andorra no comença amb Concòrdia” i que abans d’ells són molts els que han reflexionat sobre la necessitat de consolidar i fer prosperar el país, i “tots” han arribat a la conclusió que això passa per la innovació i el valor afegit. I per tot això ha tornat a defensar la necessitat d’apostar per la diversificació econòmica, i recordant la situació en la què es podria trobar el sector financer sense l’acord d’associació, ha assenyalat que “al final ni diversificarem ni conservarem el que tenim”.