El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha rebut al despatx oficial el nou bisbe coadjutor i futur copríncep episcopal, Josep-Lluís Serrano Pentinat, juntament amb l’arquebisbe i copríncep, Joan-Enric Vives i Sicília, i el representant personal, Eduard Ibáñez.

Cal recordar que el Bisbat d’Urgell ha notificat aquest migdia la designació per part del papa Francesc del fins ara conseller de la secretaria d’Estat del Vaticà com a bisbe coadjutor (amb dret a successió). Josep-Lluís Serrano treballarà a partir d’ara juntament amb el copríncep Vives per conèixer el Bisbat d’Urgell i les institucions i la realitat d’Andorra.

Espot ha celebrat la designació del bisbe coadjutor, que respon al compromís expressat pel secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolín, en la visita que va realitzar el passat setembre, de garantir la continuïtat institucional i la pervivència de la figura del cap d’Estat indivís.

Sobre la figura de Josep-Lluís Serrano, el cap de Govern n’ha subratllat l’ampli recorregut pastoral i diplomàtic, que el faran “la persona idònia per assumir la funció de cap d’Estat i representar de la millor manera possible el nostre país tal com ha fet en els darrers anys el copríncep Joan-Enric Vives i Sicília”. També n’ha destacat el coneixement de la llengua pròpia i oficial, pels seus orígens catalans, a banda del domini del castellà, portuguès, francès, anglès i italià.